Левски ще вземе лиценз за новия сезон след изключително тежката

...
Левски ще вземе лиценз за новия сезон след изключително тежката
Коментари Харесай

Левски ще вземе лиценз с изключително тежката битка

Левски ще вземе лиценз за новия сезон след извънредно тежката борба против финансовата рецесия, комбинирана с големите задължения на клуба, оповестява " Мач Телеграф ". По-малко от 10 дни преди крайния период за разплащане с кредиторите " сините " са съумели да обезпечат пари за тези, с които към момента няма подписано съглашение за разсрочено заплащане или изобщо няма да има такова. Това е с помощта на денонощната работа в последните седмици на старши треньора Станимир Стоилов, шефа на УС Даниел Боримиров и изпълнителния шеф Иво Ивков.

Сумата, която клубът би трябвало да заплати до 31 март, когато е крайният период, е към 555 000 лв.. Огромна част от нея - 390 000 лв., ще отиде в сметката на Насиру Мохамед. Дългът към ганаеца е двойно по-голям, само че той се е съгласил заплащането да бъде разсрочено. Проблемът е, че Насиру, който осъди Левски във ФИФА за над 400 000 евро, желае първият транш да бъде тъкмо 200 000 евро, което се равнява на упоменатите нагоре 390 000 лв.. Клубът към момента не е подписал съглашение с сътрудника на играча, тъй като " сините " от много време се пробват да понижат първичния транш към крилото, само че това явно няма да се случи. От " Герена " разкриха, че с непрекъснатата и огромна финансова помощ от почитателите ще съумеят да покрият претенциите на Мохамед, който действително постоянно е работил правилно в Левски.

Още към 170 000 лв. " сините " би трябвало да платят до 31 март на четирима родни футболисти. След първичните сякаш доброжелателни диалози, нито един от тях не се е съгласил да вземе разсрочено парите си. Става дума за някогашните играчи на отбора Стивън Петков, Живко Атанасов, Илия Юруков и Илия Димитров. Ако Левски не изплати дълга си към който и да е от тях до края на месеца, ще остане без лиценз. Триото Стоилов, Боримиров и Ивков обаче е съумяло да провежда изплащането към четиримата българи.

На " Герена " обаче са наясно, че с взимането на лиценз за новия сезон борбата за оцеляването на клуба няма да спре. " Сините " се надяват поддръжката от страна на почитателите да продължи и отсега нататък, а тимът да им се отблагодари с хубава игра и със продобиване на Купата на България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР