Левски ще се опита още тези дни да картотекира украинския

...
Левски ще се опита още тези дни да картотекира украинския
Коментари Харесай

Левски опитва да картотекира украински бежанец

Левски ще се опита още тези дни да картотекира украинския емигрант Назар Балаба, оповестиха източници на БЛИЦ. Нещо повече – „ сините “ ще предложат на момчето стая в своето общежитие, където то ще живее.

Назар е дошъл в България дружно със своите родители, които имали доста близки другари в София.

„ Двете фамилии поддържат връзка от много години. Често си гостуват – едните тук, другите в Украйна. След като войната избухва, българите оферират на своите другари да ги приютят в София. Така Назар и родителите му идват на българска територия. Българинът е последовател на Левски. Именно той пристигна при нас и ни сподели за момчето – да го тестваме “, разясниха от Левски пред БЛИЦ.

Назар е роден на 10 май 2005 година. Минава за един от най-големите гении на украинския футбол. В локалната преса отзивите за качествата му са извънредно положителни. Седмица преди началото на войната той е бил картотекиран в мъжки състав на Динамо (Киев), в чиято школа тренира, играе и свети от години. Било е планувано до месец-два да запише дебют за мъжете в украинския хайлайф. Балаба има мачове за юношеските и юношески обединения на Украйна.

Назар е висок 182 см и играе като централен бранител. Той ще стартира подготовка с юношите на Левски до 17 години, само че ще бъде наблюдаван под лупа от старши треньора на представителния отбор Станимир Стоилов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР