Левски ще плати цялата главница към НАП, информира Тема Спорт. Ръководството

...
Левски ще плати цялата главница към НАП, информира Тема Спорт.
Ръководството
Коментари Харесай

Левски плаща дълга към НАП изцяло

Левски ще заплати цялата главница към Национална агенция за приходите, осведоми " Тема Спорт ".

Ръководството на сините е подхванало тази крачка след солидните доходи от продажбата на съществени футболисти тази зима.

Когато сините платят този дълг, ще паднат и огромна част от лихвите, които са съвсем колкото главната сума. През декември шефовете на столичани разкриха, че Левски дължи на страната под 10 милиона лв., като към 4 милиона от тази сума са лихви към главницата.

От " Герена " направиха четири изходящи прехвърлянето - Велтон бе пратен в японския Гамба Осака за 2,8 милиона евро, Роналдо отиде в съветския Ростов за 2 млн. от европейската валута, Дарлан в китайския Ухан Три Таунс за към 650 000 и Жереми Петрис в белгийския Шарльороа за 100 бона.

Към тях се чака да бъде добавен и Рикардиньо, който е мечтан от чешкия Виктория Пилзен и съветския Урал, само че за момента няма развиване по изходящата договорка.

" Свършихме извънредно доста работа през последните 9-10 месеца. Погасихме огромен % от задълженията и ще продължаваме по същия метод. И в случай че се продават футболисти на Левски, то ще се прави най-много с концепцията да бъде " сплескан " този дълг към страната ", съобщи неотдавна Сираков.

Ръководството на сините възнамерява да даде и конференция през март по този въпрос. На нея се чака да участват мажоритарният притежател, изпълнителният шеф Даниел Боримиров и членът на Управителния съвет Борислав Георгиев.

От 1 януари 2024 година клубът би трябвало да внася по 279 000 лв. в продължение на 36 месеца. Финансовият ангажимент на Левски към Национална агенция за приходите пречи на Левски да работи по плана за нов стадион.

По-рано този месец сините направиха крачка в тази посока, откакто бе учредено сдружението " Стадион Георги Аспарухов ЕАД ".
 Сдоби ли се Левски със своя нов Роман Прохазка?
Сдоби ли се Левски със своя нов Роман Прохазка?

Запознайте се с последното ново попълнение на " сините " - Патрик Мислович
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР