Левски ще има втори отбор от новия сезон. Сините ще

...
Левски ще има втори отбор от новия сезон. Сините ще
Коментари Харесай

Левски с втори отбор от новия сезон

Левски ще има втори тим от новия сезон. " Сините " ще последват образеца на елитните Лудогорец, Ботев (Пловдив) и ЦСКА 1948, които към този момент имат дублиращи отбори, състезаващи се във Втора лига, написа " Мач Телеграф ". " Орлите " към този момент няколко сезона тестват младоците си във втория ешелон, а " канарчетата " и " алените " направиха втори тимове от този сезон.

Желанието на Левски е било дублиращият им състав да започва точно във Втора лига, само че през идната акция няма да има квота за място измежду експертите. Именно поради това Левски II ще започва в Трета лига. Целта на " сините " е тимът да завоюва бързо промоция за Втора лига. Той ще има право на такава, в случай че приключи преди всичко в Югозападната Трета лига. Все още обаче не е ясно дали футболистите, които имат контракт с първия тим, ще могат да играят и при дилетантите. Това ще се посочи в допълнение с БФС. Припомняме, че сходни дублиращи тимове се употребяват на всички места по света точно, с цел да може футболисти от главния състав да играят, с цел да поддържат форма или да я възвърнат след травма.

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов към този момент е провел диалог по тематиката с техническия шеф на БФС Георги Иванов - Гонзо. Именно Мъри упорства за основаването на Левски II. Според него сходен отбор е наложителен за всеки клуб, който желае да се развива.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР