Левски се размина с възможността да влезе отново в групи

...
Левски се размина с възможността да влезе отново в групи
Коментари Харесай

Сериозен финансов проблем отново застигна Левски

Левски се размина с опцията да влезе още веднъж в групи на шампионат в Европа, а с това и да изпълни съществено касата си. Най-вече с пари от УЕФА. Сега обаче на „ Герена “ ще би трябвало да стискат зъби и да се надяват, че кранчето от страна на почитателите им няма да секне, написа " Мач Телеграф ".

Причината е, че те ще продължат да бъдат главен спонсор на клуба, до момента в който не се откри най-малко още един сериозен, който да облекчи положението на отбора. А то ще става още по-тежко тъй като идната 2023 година се обрисува като много значима поради падежа на няколко задължения. Освен това с края на 2022 година завършва и съглашението с Национална агенция за приходите за задълженията към хазната, които не са малко. Именно по тази причина Станимир Стоилов разгласи, че би трябвало да се намерят незабавно нови 3 милиона лв.. И загатна, че в случай че това не се случи, то ще започва ликвидация.

На този стадий от „ Герена “ обаче са много надалеч от парите, които се надяват, че могат да изкарат за някои от играчите си. Както е известно, от Левски оповестиха, че има интерес към двама от техните играчи на обща стойност от близо 2 милиона лв.. Това обаче бе след мачовете с ПАОК, а в този момент обстановката е радикално друга.

Причината е, че в чужбина са добре осведомени със обстановката на „ Герена “ и никой няма желание да дава парите, които биха задоволили „ сините “ да се разделят на момента с някоя от своите играчи, които привлякоха вниманието на непознатите клубове. Не е загадка, че се спрягат имената на Хосе Кордоба, Сундберг и Уелтън. Според осведомени последните запитвания за асовете на Левски са за суми под 250 000 евро.

Така клубът май ще се размине с продажбите на играчи, с цел да се върже ситуацията и ще би трябвало да чака обстановката да пазара още веднъж да се усъвършенства. Това обаче ще се случи единствено със мощна серия от победи в родното състезание, която да вдигне още веднъж цената на играчите по Нова година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР