Левски се наложи над Спартак (Плевен) с 82:69 (19:21, 26:17,

...
Левски се наложи над Спартак (Плевен) с 82:69 (19:21, 26:17,
Коментари Харесай

Драматичен успех постигна Левски над Спартак в баскетболното първенство

Левски се наложи над Спартак (Плевен) с 82:69 (19:21, 26:17, 12:17, 25:14) в първата среща от 13-ия кръг на Националната баскетболна лига (НБЛ) за мъже.

С днешната победа " сините " събраха 20 точки, изпревариха Балкан и днешните си противници и се приближиха единствено на 2 от безгрешния досега водач Рилски състезател.

Срещата беше равностойна в огромни интервали, само че мощния край обезпечи успеха на домакините. Няколко на пръв взор дребни детайла оказаха своето въздействие - излизането на значим състезател на Спартак поради натрупването на персонални нарушавания, оставането им с много ниски играчи на полето през второто полувреме.
 Левски няма да семейства на Будивелник (Киев) в
Левски няма да семейства на Будивелник (Киев) в " Универсиада "

" Сините " ще одобряват украинците в " Триадица "

Срещата беше равностойна в огромни интервали, само че мощния край обезпечи успеха на домакините. Няколко на пръв взор дребни детайла оказаха своето въздействие - излизането на значим състезател на Спартак поради натрупването на персонални нарушавания, оставането им с много ниски играчи на полето през второто полувреме. Но не по-малко въздействие имаха техническите неточности в двете направления -при подаванията, и изключително при стрелбата.

Левски стартира по-добре и първоначално тройки на Алън Арнет и Златин Георгиев им разрешиха да се откъснат с 12:4. Но последователно отбраната на Спартак се пооправи и тя беше в учредена на обрата. Но би трябвало да се означи в минутите преди първата сирена точните стрелби на Николай Маринов и Николай Стоянов, както и на Евгени Хаджирусев за крайното 19:21.

Втората третина също вървеше равностойно до 26:25 и 26:27 по-късно с прецизен изстрел на Мартин Маринов. Левски обаче дръпна с помощта на ветерана Асен Великов, Златин Георгиев и Джон Флорвиъс (32:27), след което плевенчани изравниха със серия на Николай Стоянов и Хаджирусев.

Но това беше за малко, тъй като левскарите последователно започнаха лека-полека да усилват преднината си, с цел да завършат полувремето с 45:38.

Лошата вест за плевенчани беше напускането на центъра им Дейвид Хоутън поради насъбрани нарушавания. След това Флорвиърс вкара за крайния резултат за първото полувреме.

Гостите от Плевен обаче стартираха точно третата четвърт и вкараха първите точки. Разликата продължи да бъде такава при 51:47, само че панер и последвал един фаул на Николай Стоянов пасивът им беше стопен до 53:55.

В тези минути домакините трябваше да продължат без треньорите си и президентът Константин Папазов седна на пейката, защото Димитър Ангелов и неговият асистент бяха отстранени от съдиите.

30 секунди преди края на третата част плевенчани можеха да извърнат развоя на мача, само че на първо време пропуснаха два наказателни удара. След това на два пъти пробваха от зоната за три точки, само че все топката се отбиваше в кръга. И по този начин 14.3 секунди преди края Златин Георгиев вкара две точки и даде утешителен задатък на своите - 57:53.

Флорвиъс и Лъчезар Димитров с панер и тройка направиха 64:57, само че серия от 7 точки донесе тъждество 64:64 най-много поради Николай Стоянов и Евгени Хаджирусев от гостите. 3:26 минути преди края плевенчани, може би тъй като останаха с много ниска петица на терена, пропуснаха да вкарат три пъти поред.

Вместо това при една контраофанзива от ъгъла Николай Михайлов беше прецизен с тройка за Левски и усили преднината на своите на 72:66. Тройката беше върната, само че Левски нанесе значимия удар в този стадий от мача посредством Лъчезар Димитров 1:59 минути преди края Димитров вкара още веднъж тройка и подвигна преднината на 77:69, което означаваше 8 точки по-малко от две игрови минути.

След няколко следващи пропуща на плевенчани под коша, Лъчезар Димитров с тройка и Флорвиъс направиха триумфа на сините с 82:69.

Най-резултатен за спечелилите беше Джон Флорвиъс с 22 точки, който взе и 11 битки. Алън Арнет добави 17, а с 13 остана Златин Георгиев. Николай Стоянов наниза 20 точки за Спартак (Плевен), а Евгени Хаджирусев остана с 14, въпреки да стартира мача от пейката. Защитата им не беше на особена висота, като Ивко Ивков взе 7 топки под кошовете.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР