Левски се класира на полуфинал в турнира за Купата на

...
Левски се класира на полуфинал в турнира за Купата на
Коментари Харесай

Левски с лесна победа над Септември Сф за 1/2-финал за купата

Левски се класира на полуфинал в шампионата за Купата на България, откакто победи с 2:0 Септември (София) на стадион “Георги Аспарухов”. Освен “сините”, които бяха алегорични домакини в този мач, за идната фаза се класираха още Лудогорец и носителят на трофея ЦСКА.
Септември стартира мощно на “Герена” и удари греда посредством Мартин Стойчев още в 25-ата секунда, а две минути по-късно символичните домакини насочиха и първия си прецизен удар, който обаче бе с лекост отразен от Пламен Андреев. Това обаче бе огромна част от по-интересните неща, които Септември направи в мача, а Левски стигна до успеха с лекост.

“Сините” поведоха в 21-та минута, когато Радослав Цонев подаде на дясното крило за Драган Михайлович. Той центрира остро и Димитър Костадинов засече топката с глава за 1:0, след което отхвърли да се радва за попадение против някогашния си клуб.

През първата част “сините” имаха още няколко положения. Ноа Сонко Сундберг и Цонев не уцелиха вратата с далечни удари, Михайлович насочи един доста слаб от добра позиция, а гол на Марин Петков бе анулиран поради засада.

Първото полувреме приключи 1:0, само че “сините” вкараха втория си гол още при започване на второто. Георги Миланов, който излезе за първи път като титуляр от близо три месеца насам, бе съборен в наказателното поле и самичък би тъкмо дузпата за крайното 2:0 в интерес на Левски.
До края “сините” поддържаха сполучливо преднината си и стигнаха до лесна победа против Септември. Илиян Стефанов пък записа дебют си за Левски, влизайки в 65-та минута на мястото на Марин Петков.

" Поздравявам Септември за представянето им – играха извънредно динамично, извънредно нападателно. Ние първите минути не влязохме както би трябвало в мача, по-късно вкарахме гол. Не мисля, че тази игра е равнището, което би трябвало да демонстрира Левски. Лесни са измислици и оправдания, че идва мач с ЦСКА. Трябва да мислим мач за мач. Всеки мач сме задължени да играем добре. Днес не беше положително представянето като надзор на мача, като хрумвания в играта. Имаме още доста къде да работим. Очаквам доста по-добри игри от моя тим. Не знам някой от футболистите ми да не изпада в някаква илюзия, че с тази игра можем кой знае какъв брой да прогресираме. За мен постоянно качеството на играта е много значимо ", разгласи треньорът на Левски Станимир Стоилов.

" Явно беше, че нашият тим е по-класният и по-лесно може да се оправи с мача, само че това не значи, че би трябвало да позволяваме обстановки или би трябвало да играем по метод, който не прилича на Левски ", добави някогашният селекционер на България.

" Индивидуално не приказвам. Значи целият тим и най-много треньорът не е подходил както би трябвало. Значи не съм съумял да провеждам задоволително добре тима. Изключително незадоволително показване. Андреев, като млад вратар, имаше някакви проблеми с изритването. Но това е бъдещето на Левски. Не би трябвало да изпада по никакъв метод напрегнат. Трябва да играе още по-уверено и да продължи да се развива. Като тим би трябвало да работим доста по-добре
Георги Миланов получи опция да покаже спортната си форма. Участва съществено в мача. Вече няма боязън в него. Близко е до завръщане в главния състав. Срещу ЦСКА би трябвало най-малко една-две степени да подобрим представянето на атакуващите футболисти и полузащитниците. Имахме проблеми и във фаза отбрана. Специално за мача с ЦСКА би трябвало да направляваме по-добре топката, да имаме нужните самочувствие и убеденост и да не позволяваме леки голове, да осъществяваме нашите моменти.
Трябва да търсим нашето развиване и игра. Някои изоставания от водачите би трябвало да ги компенсираме с тактическа дисциплинираност и футболни хрумвания. Все още играем прекомерно прочувствено “, разяснява още Стоилов след дуела.

Левски : Пламен Андреев, Уелтън (84-Здравко Димитров), Димитър Костадинов, Филип Кръстев (65-Асен Митков), Драган Михайлович, Георги Миланов, Марин Петков (65-Илиян Стефанов), Ноа Сонко Сундберг, Радослав Цонев (72-Андриан Краев), Вендерсон Цунами и Келиан ван дер Каап.

Септември : Димитър Шейтанов, Мартин Ачков (87-Георги Иванов), Симеон Александров (62-Айкут Рамадан), Иван Арсов, Асен Чандъров, Марио Илиевски, Атанас Кабов, Красиан Колев, Кристиян Пешов (76-Крис Вълчинов), Мартин Стойчев и Александър Тодоров (73-Йоан Гаврилов).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР