Левски разпространи официално съобщение, в което обвини бившия шеф на

...
Левски разпространи официално съобщение, в което обвини бившия шеф на
Коментари Харесай

"Левски" обвини Станислав Ангелов в кражба на школата на стадион "Раковски"

" Левски " популяризира публично известие, в което упрекна някогашния началник на детско-юношеската школа на стадион " Раковски " Станислав Ангелов в кражба. Той беше освободен от поста си на 25 август, а на негово място беше назначен Пламен Николов. По-малко от месец след рокадата от клуба обясниха какво е наложило дейностите им.

Преди няколко месеца във футболните среди се заприказва, че Ангелов ще опита да отдели школата от футболния клуб, а стадионът да бъде овластен, само че след това тихомълком някогашният футболист беше освободен от поста си. Едва в този момент от клуба дават публичност на казуса.

" През месец април беше осъществена кражба. На общо заседание на неправителствената организация " Левски-Раковски ", на което е участвал единствено господин Ангелов, ветераните на клуба са оповестени за почетни-членове без право на глас, а като членове са избрани хора и организации, посочени от господин Ангелов, без знанието на клуба. След като в клуба стана ясно за осъществената кражба, с която е сменена волята на левскарската общественост, бяха подхванати стъпки и диалози с господин Ангелов, които обаче не доведоха до резултат ", написа в известие на уеб страницата на " Левски ".

" Дневник " потърси Станислав Ангелов за коментар по сериозните обвинявания от клуба. " Не мога да приказвам сега, прелестен ден ви искам ", сподели Ангелов по мобилния си телефон.

Историята

Школата на стадион " Раковски " наема стадиона посредством сдружение с нестопанска цел, с публично потребна активност " Футболен Клуб Левски-Раковски ", защото чисто юридически ПФК " Левски " не може да употребява оборудването. До месец април членове на Управителния съвет бяха легендите Сашо Костов, Добромир Жечев, Кирил Ивков, Васил Петров и Георги Иванов, а шеф - Станислав Ангелов.

Финансирането въз основата се обезпечава от футболния клуб, който заплаща разноските за треньорите и обслужващия личен състав. Ангелов също е на заплата към ПФК " Левски ".



На 11 април е свикано Общо заседание, след което членовете към този момент нямат право на глас, както твърди клуба. Още тогава Станислав Ангелов е привикан на " Герена " от притежателя Спас Русев и спортния шеф Даниел Боримиров и е уволнен.

Пелето работи и след уволнението си

Цялата обстановка с Ангелов и школата на " Раковски " става още по-заплатена, откакто Пелето е освободен, само че остава отпред на школата и всеки ден върви на работа. Това се случва, тъй като най-малко по документи " Левски-Раковски " е самостоятелна организация от синия клуб.

" За наше страдание господин Ангелов стартира еднолично да събира таксите за образование, заплащани от родителите на трениращите там деца и по този начин постави завършек на всевъзможни взаимоотношения сред " Левски-Раковски " и ПФК Левски. Тъй като всички треньори са чиновници на ПФК Левски, клубът реши за неопределен срок да приключи осъществяването на подготвителен развой и пренасочи треньорите към база Герена ", се споделя в позицията на клуба.

Според " Левски " Ангелов продължава да събира такси, които не отчива и " попречва работата на чиновниците на ПФК Левски и блокира активността, като даже нужната екипировка стои на склад и не може да бъде раздадена ".

От клуба показаха вяра, че " несправедливостта ще бъде бързо поправена и тренировките на стадион " Раковски " ще бъдат обновени ".

" Левски-Раковски " е втората школа на сините, като обичайно най-талантливите деца от нея се пренасочват към " Герена ". Ангелов застана отпред на школата през 2014 година, когато приключи дейната си кариера, а по-късно беше назначен за състезателен шеф на " Левски ". Той беше уволнен при започване на 2017 година и върнат на остарелия си пост на стадион " Раковски ".

Ангелов има 259 мача и 11 гола за " Левски ", където игра в два интервала – 2001-2007 година и 2012-2014 година Той е троент първенец на България и притежател на Купата на България четири пъти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР