Левски разпиля с 4:0 Берое и се върна на третото

...
Левски разпиля с 4:0 Берое и се върна на третото
Коментари Харесай

Левски сгази Берое с 4:0 насред Стара Загора! Феновете на заралии си тръгнаха по-рано от стадиона

Левски разпиля с 4:0 Берое и се върна на третото място в Първа лига. “Сините” осъществиха по две попадения във всяко от полувремената, като тези на Давид Яблонски и Жорди Гомес бяха извънредно красиви. Игралият за първи път от съвсем 8 месеца Антони Белмонт пък се регистрира с асистенция за попадението на Паулиньо. Роман Прохазка пък означи 22-ия си гол с екипа на “сините”.

Берое стартира извънредно напористо мача и оказа сериозен домашен напън. Аймен Белаид спря пробив на Бригидо в първата минута, а в 5-ата Мартин Райнов имаше искания за дузпа след прикосновение с тунизиеца и Жорди Гомес. Реферът Валентин Железов реши, че няма задоволително учредения за углавен удар, макар че Белаид препъна капитана на заралии. В 7-та минута заучено състояние след корнер докара до ужас в “синята” защита и състезател в зелено с глава отклони към вратата. Божидар Митрев обаче внимаваше и току пред голлинията мазета с две ръце, а на притичалият за добавка Иван Бандаловски бе вдигната засада.



Левски последователно влезе в мача и към 15-ата минута мачът стана много равносилен. “Сините” обаче не успяваха да стигнат до удар към Георги Аргилашки. Стражът на Берое сподели, че внимава в 21-та минута, когато Гомес извърши ъглов удар непосредствено към вратата. Аргилашки боксира надалеч от голлинията, а по-късно топката бе изчистена в тъч. След неговото осъществяване Бандаловски почисти навръх крайници на Давид Яблонски, който с безмилостен изстрел от границата на наказателното поле прати топката неспасяемое в горния десен ъгъл на вратата – 1:0 за Левски и девети гол за централния защитник от началото на сезона.

“Сините” имаха самодейността в идващите няколко минути, до момента в който заралии имаха потребност от време да се окопитят след позволеното попадение. Боби Цонев пребори Прохазка на десния фланг в 31-та минута и подаде за Еуженио в наказателното поле. Португалецът си настройки топката и с мек, фалцов удар я прати на половин метър настрана от задачата. “Сините” дадоха отговор с композиция сред Буш и Обертан, която французинът приключи със мощен удар към далечния ъгъл на вратата. Аргилашки не помръдна, само че и топката прелетя около гредата.



В последните минути на полувремето играта се поуспокои и вторият гол за Левски пристигна от нищото. Жорди Гомес получи на 25 метра фронтално от вратата, настройки си необезпокоявано топката на левия крайник и с бомбен изстрел, при който топката се удари и в напречната греда, направи 2:0 за “сините”.
За началото на второто полувреме в игра за Берое се появиха Мартин Камбуров и Антон Карачанаков вместо Рубен Бригидо и Марко Адамович. Карачанаков заигра на фланга, а Боби Цонев освободи върха на нападението за голмайстор №2 в историята на елита на България.

“Сините” бяха по-опасни в началните минути на частта и Аргилашки и защитата бяха сложени под напън. В 55-та минута Буш засече подаване от директен свободен удар, само че от вратарското поле прати над гредата. Kaмен Хаджиев пък с решителна интервенция спря Обертан да стреля от непосредствена непосредственост след двойно подаване с Белаид. В 61-та минута Нашименто добре задържа пред наказателното поле и пусна за Панайотов, който стреля без закъснение, само че в обсега на Аргилашки. 5 минути по-късно Райнов насочи мощен изстрел от отдалеченост, само че Митрев внимаваше и с една ръка мазета влизащата под гредата топка.



В 77-та минута Берое изпусна най-хубавият си късмет за гол в мача. Карачанаков овладя в наказателното поле и от 7-8 метра фронтално против вратата стреля право в тялото на Митрев. Капитанът на Левски мазета на пътя на Охене, който незабавно опита добавка, само че вратарят реагира и с крайник още веднъж избави. Toчно преди тази обстановка за първи от 12 септември предходната година в игра за “сините” се появи Антони Белмонт. Французинът размени Филипе Нашименто.

В 85-та минута удар на Обертан бе блокиран от бранител, само че топката се върна Прохазка. Защитниците проспаха ситуацията и словакът получи задоволително време да намерения хубаво дали да стреля или и да подава. В последна сметка избра мощен изстрел в близкия ъгъл, с който преодоля Аргилашки и оформи класическото 3:0. Минута преди края Белмонт изведе съвършено Паулиньо, който с диагонален удар направи резултата 4:0. В продължението французинът също можеше да се запише измежду голмайсторите, само че бе спрян от Аргилашки.

Левски към този момент има 57 точки, с две повече от Берое, и измести заралии от третото място. Момчетата на Александър Томаш би трябвало да ги боли освен от тежката загуба, само че и от обстоятелството, че почитателите им започнаха да напущат местата си цели 10 минути преди края на мача.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР