Левски разкри следващия елемент от своята специална графика, посветена на

...
Левски разкри следващия елемент от своята специална графика, посветена на
Коментари Харесай

Левски разказва за титлите с Гунди

Левски разкри идващия детайл от своята специфична графика, отдадена на 80-годишния празник от рождението на легендата на клуба Георги Аспарухов.

Символът, който ще бъде в горния десен ъгъл, е отдаден на трите шампионски трофеи на Гунди, извоювани през 1965, 1968 и 1970.

Ето какво написаха " сините ":

В своята блестяща, само че трагично и прибързано прекъсната кариера, Георги Аспарухов става три пъти първенец на България с ПФК „ Левски “. Легендарната деветка печели първата си купа през 1965 година, когато „ сините “ надвиват в борбата с Локомотив (София).

Три години по-късно – през 1968, Гунди е част от състава, който печели десетата шампионска купа в историята на „ Левски “. Триумфът идва по допустимо най-сладкия метод, откакто ЦСКА „ Червено знаме “ е изпреварен с три точки в крайното класиране.

Упражнението се повтаря и през 1970 година Тогава „ сините “ още веднъж надвиват в разногласието с безконечния си противник и стъпват на върха. За страдание, третата купа се оказва и последната в кариерата на Георги Аспарухов като футболист на ПФК „ Левски “.

Именно с шампионските титли от 1965, 1968 и 1970 година е обвързван и признакът, който ви разкриваме през днешния ден – този в горния десен ъгъл на графиката, отдадена на 80-годишнината от рождението на Гунди.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР