Левски разгроми Локомотив (София) с 6:0 в столичното дерби от

...
Левски разгроми Локомотив (София) с 6:0 в столичното дерби от
Коментари Харесай

Левски смаза Локо 6:0

" Левски " разгроми " Локомотив " (София) с 6:0 в столичното дерби от 3-ия кръг на Първа лига. Андриан Краев (20) и Джавад ел Джемили (38, 51), Марин Петков (65), Роналдо (72) и Илиян Стефанов (79) вкараха головете за " сините ".

Това бе втора поредна победа за " сините " в шампионата след 3:1 над " Ботев " (Пд) на " Колежа " и първа на " Герена " след фалстарта против ЦСКА 1948.

Единствен " Левски " от българските евроучастници не отсрочи мача си от 3-ия кръг на Първа лига.

Николай Костов реши да не рискува Рикардиньо, който напусна наложително мача против " Шкупи " в Скопие, извоюван от " Левски " с 2:0. Бразилецът, повел отбора към триумфа в Северна Македония, ще бъде защитаван за мача-реванш от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Роналдо излезе на върха на офанзивата. Новото попълнение Асими Фадига излезе титуляр.

Още във 2-ата мин " Левски " провежда доста добра офанзива - Андриан Краев откри Ел Джемили, а той пусна превъзходен пас, с който разсече отбраната на " Локомотив ", с цел да изведе Роналдо към наказателното поле. Бразилецът овладя и изглеждаше, че след момент ще се озове очи в очи с вратаря на " железничарите " пред вратата му, само че с неприятно второ допиране Роналдо в действителност подари топката на стража Бубакар Гайе. 

В 20-ата мин " Левски " поведе след тренирано разиграване от корнер. Уелтън получи пред наказателното поле и центрира, Краев очакваше топката в дребното наказателно поле и я отклони в мрежата - 1:0

В 30-ата мин преса на " Локо " (Сф) провокира неточност на Пламен Андреев. Първоначално закъснение осуети късмет за пряк обстрел към опразнената врата. После топката попадна у Красимир Милошов. Той опита центриране от придвижване, топката се насочи към близкия ъгъл, само че Андреев към този момент бе на мястото си и улови. 

" Левски " удвои в 38-ата мин. Краев пусна отличен пас към Уелтън, бразилецът овладя на гърди, направи финт, а по-късно с тънко допиране безусловно заложи топката на нахлуващия от втора позиция Джавад ел Джемили, който стреля в мрежата - 2:0.

В 51-ата мин Ел Джемили вкара втори гол - нещо, което направи и в предходния кръг за триумфа над " Ботев " (Пд). След центриране по земя на присъединилия се отдясно Роналдо бранителят на " Локо " Алан Диас направи неприятно допиране и подари на Ел Джемили. Той стреля, стана двоен рикошет - в крайници на Диас, отново в крайници на Ел Джемили, и с доза шанс топката влезе за трети път зад Гайе.

В 65-ата мин Фадига видя тръгналия на спринт по лявото крило Цунами и го изведе в рискова непосредственост вратата, последва добре " свита " обратно в наказателното поле топка, където Марин Петков я засече в мрежата - 4:0. Гол за Марин Петков в неговия мач №100 за " Левски ".

В 72-ата мин бранителите на " Локо " (Сф) не съумяваха да изнесат, топката бе върната към вратаря Гайе. Той потегли да подава, само че не видя свободен съотборник, засуети се за момент. А този момент беше задоволителен за Роналдо, с цел да открадне топката и да я прати в празната врата - 5:0.

В 74-ата мин Ел Джемили бе близо да означи по еднакъв метод с първия му гол - включвайки се от втора позиция и излизайки против вратаря след пас на Марин Петков. Този път обаче Гайе отрази и осуети хеттрика на Ел Джемили. 

В 79-ата мин Андриан Краев проби отляво, безусловно " носеше " двама противници на гърба си, след което подаде в наказателното поле към Илиян Стефанов. Той изпревари Даниел Ками, просто отклони топката и видя по какъв начин тя влиза за следващ път в мрежата - 6:0. Стефанов реагира прочувствено - смъкна фланелката си, подвигна ръце към небето и посвети първия си гол за сезона на татко си, който умря неотдавна.

В 83-ата мин " Локо " (Сф) уцели греда посредством Карлос Франса

Феновете на " Левски " насочиха обръщение към ентусиастите на " Шкупи " поради ексцесиите в Скопие. И като че ли им споделиха още веднъж, че е по-добре да не идват на реванша в София.

Отново имаше и израз на митинга на фенски организации против Наско Сираков
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР