Левски разби с категоричното 3:0 Локо в Пловдив в среща

...
Левски разби с категоричното 3:0 Локо в Пловдив в среща
Коментари Харесай

Левски отнесе Локо Пд на Лаута

Левски разруши с безапелационното 3:0 Локо в Пловдив в среща от 32-ия кръг на Първа лига и събра 58 точки, като остава на 3 точки от 3-ия ЦСКА 1948. Пред 4000 фенове на " Лаута " Рикардиньо, Ивелин Попов преди почивката и Филип Кръстев 10 минути преди края фиксираха головете във вратата на домакините. Те от своя страна направиха доста неточности и за трите гола, като остават на 6-а позиция с 50 точки.
Двата тима се срещнаха и в края на постоянния сезон, когато Локомотив завоюва с 1:0 и тази победа се оказа решаваща за влизането им в топ 6. Днес обаче " сините " не оставиха подозрения за превъзходството.
Столичани започнаха срещата доста интензивно и от 1-ата минута стартира да основава голови положения пред вратата на ветерана Илко Пиргов. Филип Кръстев откри в кулоар Уелтон, който нахлу в наказателното поле, само че ударът му излезе в навън до гредата. Последва добра офанзива и пропуск на Роналдо от Левски. В 18-ата минута Ивелин Попов изненада отбраната на Локомотив с подаване зад тила към Рикардиньо. Бразилецът се откъсна напред, а Илко Пиргов излезе отвън своето поле, с цел да пресече подаването, само че фаулира нападателя на сините и се размина единствено с жълт картон.
В тези моменти офанзивите на Локомотив (Пловдив) бяха епизодични, само че след половин час игра Бабакар Дион пропиля най-хубавата опция. Но по-добрата игра на Левски даде резултат в 36-ата минута и Рикардиньо наказа неточност на Илко Пиргов, който като че ли беше сюрпризиран от върнатата топка от Мартин Паскалев и не се намеси съответно. Това улесни оптимално Рикардиньо, който не сбърка пред опразнената врата.
В 41-ата минута Ивелин Попов повиши резултата на 2:0, откакто в наказателното поле реагира най-съобразително. Кристиян Димитров смъкна топката с глава след подаване от ъглов удар и тя тупна на границата на дребното наказателно поле. Веднага по-късно Попето се заяде с почитателите на домакините, които не също не му останаха длъжни. До ексцесии обаче не се стигна.

През второто полувреме домакините пробваха да реагират, а треньорът им Александър Томаш вкара в игра снажния централен нападател Ерик Сорга. Естонецът обаче по нищо не сподели, че може да промени хода на мача. Все отново Бабакар Дион и Джовани бяха най-активни и стреляха, а стражът Пламен Андреев трябваше да се намесва.
В 80-ата минута обаче Левски постави точка на разногласието, откакто нова неточност на бранител беше осъдена. Хорхе Сегура не реши мокрия терен и върна едва топката. Филип Кръстев дебнеше, пресече паса и самичък против вратаря Пиргов не сбърка, а Мартин Паскалев беше надалеч, с цел да го настигне. Пет минути по-късно Локомотив (Пловдив) отново беше покрай гол, само че ударът от воле от въздуха на капитана им Димитър Илиев мина доста покрай гредата, само че в навън.

Локо Пд - Левски 0:3
0:1 Рикардо Виана-Рикардиньо 35, 0:2 Ивелин Попов 40, 0:3 Филип Кръстев 80
Локо: Илко Пиргов, Матеус да Силва, Джовани Трупе, Хорхе Сегура, Христо Иванов (62 - Ерик Сорга), Георги Каракашев (46 - Петър Витанов), Мартин Паскалев, Пиер Зебли, Джовани Маркес (82 - Иван Михайлов), Бабакар Дион (82 - Петър Андреев), Димитър Илиев
Левски: Пламен Андреев, Патрик-Габриел Галчев, Сонко Сундберг, Кристиян Димитров, Цунами (84 - Дейвид Михалев), Андриан Краев, Филип Кръстев, Роналдо  (90 - Илиян Стефанов), Ивелин Попов (70 - Асен Чандъров),  Уелтън Фелипе (71 - Джават ел Джемили), Рикардо Виана-Рикардиньо (90 - Марин Петков)
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР