Левски продължи тенденцията фаворитите в турнира за Купата на България

...
Левски продължи тенденцията фаворитите в турнира за Купата на България
Коментари Харесай

Автогол класира "Левски" за четвъртфиналите в турнира за Купата на България

Левски " продължи наклонността любимците в шампионата за Купата на България мъчно да се класират на четвъртфиналите и също нямаше лек дуели. Столичани, които гостуваха на втородивизионния " Монтана " на своя стадион " Георги Аспарухов " се нуждаеха от автогол, с цел да отстранят финалиста от 2016 година

След едва и безидейно първо полувреме " Левски " стигна до скъпия гол в 55-ата минута. Негов създател стана Даниел Георгиев, който прати топката в собтвената си врата.

Преди " Левски " мъчно до етапа на осемте най-хубави доближиха ЦСКА и носителят на трофея " Ботев " (Пловдив), които срещнаха съществени проблеми с " Ботев " (Враца) и " Царско село " във вчерашния ден.

Треньорът на сините Делио Роси избра да не рискува и заложи на много от главните си играчи. От първата минута започнаха Роман Прохазка, Божидар Митрев, Габриел Обертан и висящият с картони Жорди Гомес. Почивка получиха Давид Яблонски, Васил Панайотов, Серджиу Буш и Антонио Вутов, а поради травма не игра Иван Горанов.

" Монтана " подходи прибрано и предстоящо действаше на контраофанзива. Опитният треньор на символичните домакини Ферарио Спасов остави " Левски " да диктува играта, само че столичани срещнаха добре проведен противник и нямаха концепция по какъв начин да го преодолеят. Преди почивката най-чистото състояние беше на сметката на Прохазка, само че неговият удар мина над вратата.

След почивката " Левски " подвигна оборотите, стартира да играе повече по фланговете и въпреки, че нямаше чисти положения, стартира да основава ужас в защитата на " Монтана ".

 Даниел Георгиев се справяше с опазването на Прохазка, само че в 55-ата минута в опита си да го изпревари, си вкара автогол.
© LAP.bg

Даниел Георгиев се справяше с опазването на Прохазка, само че в 55-ата минута в опита си да го изпревари, си вкара автогол.

Десет минути след подновяването на играта " Левски " откри. Милош Цветкович и Прохазка повториха упражнението от дуела с ЦСКА, когато комбинираха за втория гол на " Левски ". Сърбинът центрира отстро отдясно, а топката отиваше към Прохазка. В опита си да се намеси с обезверен шпагат Даниел Георгиев игра първи с нея, само че я прати в личната си мрежа.

В заключителния четвърт час се постановяваше и Митрев да се намесва. Капитанът на " Левски " направи избавяне против Иван Коконов, който го затрудни с удар с глава.

В 80-ата минута " Монтана " получи още по-добър късмет да изравни. Митрев мазета шут на Тодор Колев и топката отиде право в Коконов, само че неговата добавка излезе в навън.

" Левски " също имаше няколко благоприятни условия, основно след контраатаки, когато противникът се отвори в търсене на изравнителен гол, само че не се възползва. Обертан и Мапуку действаха разконцентрирано пред вратата на Ивайло Василев.

Столичани доближават до етапа на четвъртфиналите за първи път от 2015 година, откакто през предишния сезон отпаднаха на осминафинал против " Черно море ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР