Левски продължи изкачването си в таблицата на Първа лига и

...
Левски продължи изкачването си в таблицата на Първа лига и
Коментари Харесай

"Левски" продължи изкачването си и влезе в Топ 6

Левски " продължи изкачването си в таблицата на Първа лига и влезе в Топ 6. Сините победиха " Ботев " (Пловдив) с 2:0 на своя стадион " Георги Аспарухов " в мач от 18-ия кръг на шампионата. Това беше и финален мач за сините на " Герена " през 2021 година

Головете за тима на Станимир Стоилов вкараха Гьоко Зайков в шестата минута и Борислав Цонев в 80-ата.

Победата е втора поредна за " Левски ", а отборът е в серия без загуба към този момент в пет следващи срещи. Активът на сините е 25 точки, до момента в който " Ботев " е четвърти с 29.

Още в шестата минута сините съумяха да поведат. След меко центриране от свободен удар на Радослав Цонев Гьоко Зайков скочи най-високо и се разписа с глава.

Ранният гол стъписа гостите и " Левски " като по знамение не удвои задатъка си бързо. Марин Петков не съумя да се разпише от към пет метра, пращайки топката над вратата. Малко по-късно добър късмет се откри и пред Здравко Димитров, само че той се засуети и не стреля.

До почивката " Ботев " имаше единствено една обстановка, когато Тодор Неделев стреля отдалеко, само че Николай Михайлов избави.


© LAP.BG

През втората част " Ботев " потърси промени, опита и да изнесе играта напред, само че нямаше толкоз чисти положения пред вратата на сините. От своя страна " Левски " не рискуваше и изчакваше шанса си за втори гол.

Той се откри в 80-ата минута, когато при контраофанзива Димитров подаде към Борислав Цонев, а той с мощен шут по диагонала осъществя - 2:0.

В различен мач, игран по-рано " Ботев " (Враца) надделя " Берое " с 1:0. Единственият гол вкара Дориан Бабунски в 42-ата минута, а за състава от Враца това е първа победа от август.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР