Левски продължава да мечтае за групите в Лигата на конференциите

...
Левски продължава да мечтае за групите в Лигата на конференциите
Коментари Харесай

Левски продължава да мечтае за групите в Лигата на конференциите след 1:1 с Айнтрахт!

Левски продължава да мечтае за групите в Лигата на конференциите след 1:1 с Айнтрахт в София. Гол на Асими Фадига донесе равенството за " сините " надълбоко в добавеното време сходно на триумфа над Апоел (Беер Шева) за 2:1 седмица по-рано. Преди това Коло Муани бе вкарал ранно попадение за гостите от Франкфурт, само че и това не отхвърли отбора на Николай Костов. Уникална атмосфера на стадион " Васил Левски " и над 38 000 фенове вдъхнаха в допълнение убеденост на столичния гранд, който след седмица гостува във Франкфурт. Засега най-малко Левски остава непобеден в Европа този сезон след 3 победи 2 равенства. А до групите остават 90 или 120 минути, заяви Новспорт.

Костов изненада с избора си на състав, откакто остави на аварийна пейка Дарлан, а измежду стартовите единадесет се появи Джавад Ел Джамили. Схемата на Левски още веднъж бе с четирима в защита, измежду които и към този момент възобновеният Жереми Петрис. В състава наставникът избра Кристиан Димитров пред Келиан ван дер Каап. На собствен ред Дино Топмьолер не се поколеба да хвърли трансферната цел на ПСЖ, французинът Рандал Коло Муани. На терена бе и Марио Гьоце, международен първенец с Германия от 2014 година.

„ Сините “ започнаха дуела със самочувствие, задържайки топката при всеки комфортен миг. Именно това обаче изигра неприятна смешка на домакините, откакто Асен Митков сгреши в личната половина, позволявайки да му бъде отнета топката. Последва удар от отдалеченост на Омар Мармуш, избавен от Андреев. Атака обаче бе продължена от Марио Гьоце, който откри Коло Муани и звездата на гостите не сгреши – 1:0 за Айнтрахт преди да са минали и 6 минути от първия съдийски сигнал.
Последваха нервни минути за отбраната на „ сините “, в които резултатът можеше да стане още по-неприятен. Веднъж Андреев парира, на няколко пъти отбраната успяваше в сетния момент пред вратарското да прекъсне офанзивата преди завършващия удар. Най-сериозното състояние в началните минути за Левски се откри пред Джавад Ел Джемили от фаул. Ударът на офанзивния халф обаче мина над вратата.

За да пристигна 40-ата минута. Пет минути преди почивката почитателите на Левски виждаха по какъв начин отборът им изравнява за 1:1, само че Роналдо от 2 метра подаде в ръцете на Кевин Трап. Бразилецът не съумя да се възползва от отличния пробив на Уелтън, подал на втора греда на героя от мача с Апоел.
В ответната офанзива „ орлите “ имаха искания за дузпа, откакто Коло Муани пропусна
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР