Левски приключва годината си в efbet Лига в утрешния 1

...
Левски приключва годината си в efbet Лига в утрешния 1
Коментари Харесай

Новата прокоба на Левски

Левски завършва годината си в efbet Лига в утрешния 1 декември (четвъртък) в посещение против първенеца Лудогорец. Срещите в Разград обичайно са сложни за “сините ”, само че те са изправени и пред оправянето с една черна статистика.

Според статистика на “Мач Телеграф ” от началото на новия век Левски печели извънредно рядко в последния си мач преди зимната пауза. За последно 26 кратните първенци завоюваха закриващия си турнирен мач за астрономическата година през 2016 година, когато схваща бургаския Нефтохимик с 1:0 на “Георги Аспарухов ”.

От тогава Левски приключи три пъти на равно - против Славия през 2017 година (1:1) Локомотив (Пловдив) през 2019 година (0:0), против Берое през 2021 година (1:1), и отстъпи на два пъти - против Берое през 2018 година (1:2) и ЦСКА - София през 2020 година (0:1).
 Моделът “Стоилов ” в числа: ето какъв брой костват футболистите на Левски Моделът “Стоилов ” в числа: ето какъв брой костват футболистите на Левски
От 2001 година насам Левски е спечелил в 8 от срещите си, 7 пъти е завършвал на равно и е изгубил 6 пъти, в последната си турнирна среща за годината. Загубите постоянно са били с не повече от един гол разлика, като най-шокиращата бе с 0:1 в гостуването на Сливен през 2009 година Четири години по-късно Левски още веднъж пътува до Сливен преди да се отдръпна на зимната пауза и разруши Нефтохимих (Бургас) с 6:1.

Последната задача за 2022 година е надалеч от града на стоте войводи против много по-неудобен противник. Ще прекъсне ли Левски неприятната традиция от последните пет сезона или Лудогорец ще задълбочи рецесията, ще разберем на 1 декември (четвъртък) от 15:00 на “Хювефарма сцена ”.

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР