Левски приключи участието си в турнира за Купата на България

...
Левски приключи участието си в турнира за Купата на България
Коментари Харесай

Черно море - кошмарът на Левски за Купата на България

Левски завърши присъединяване си в шампионата за Купата на България през този сезон. " Сините " отпаднаха на осминафинал след загуба след осъществяване на дузпи против Черно море. Двубоят се разви извънредно трагично, откакто варненци стигнаха до изравнителен гол в добавеното време на постоянните 90 минути, дело на Георги Божилов. При наказателните удари Филише Нашименто можеше да прати столичани в идната фаза, само че се подхлъзна и прати топката високо над вратата. След това Нуно Рейш нацели горната греда и отборът на Славиша Стоянович бе навън от конкуренцията.

" Моряците " стартират да се трансформират в същински призрачен сън за Левски що се отнася до мачовете в шампионата за националната купа. Варненци непроменяемо побеждават в последните три конфликта с вчерашния си конкурент в шампионата.

 Снимка 387022
Източник:

През сезон 2016/2017 Черно море отстранява " сините " още веднъж на осминафинал. Тогава дуелът се играе на " Герена ", а гостите побеждават с 3:2 след продължения. Варненци повеждат с 2:0 с голове на Александър Цветков и Бакари през първото полувреме. През втората част Левски, воден от Елин Топузаков, стига до изравняването с попадения на Тунде Адениджи и Димитър Пиргов. В първото продължение на срещата Александър Цветков осъществя второ попадение и носи успеха на Черно море.

През сезон 2014/2015 Левски губи от варненци във финала. Тогава дуелът се организира на " Лазур " в Бургас и още подухва неприятни мемоари на почитателите на родния гранд. Двубоят се развива чудесно за столичани до... третата минута на добавеното време. Малко преди края на първата част Стенио дос Сантос е изпъден за два бързи жълти картони. През втората част възпитаниците на Стойчо Стоев повеждат в резултата. Точен е Аниете в 72-ата минута. " Сините " към този момент се виждат носители на Купата, когато Черно море стига до изравнителен гол. Всичко стартира с неточност на вратаря Боян Йоргачевич, който вместо да забави играта, праща топката от навън в тъч. Последва офанзива за " зелено-белите " и Бакари изравнява резултата. В продълженията на срещата Левски още веднъж е тимът, който владее самодейността, само че в 119-ата минута Матиас Курьор пое топката от своята половина, размина няколко съперникови и вкара победния гол за своя тим.

 Дежа вю за Левски! Черно море изхвърли
Дежа вю за Левски! Черно море изхвърли " сините " от Купата на България след страхотна драма с дузпи!

Варненци не престават напред

На 13 декември 2009 година Черно море разрушава " сините " с 4:1 на " Тича ". Двубоят още веднъж е от осминафиналите за Купата на България. Още в 13-ата минута съдията Станислав Ставров гони Юсеф Рабех за жесток фаул против Герасим Заков. Домакините излизат напред в резултата в 29-ата минута с гол на Тодор Колев. В 38-ата минута Живко Миланов изравнява. Две минути по-късно реферът анулира чист гол на Левски. След центриране отляво Николай Домакинов скача, с цел да играе с глава, вратарят на Черно море също скача, само че не съумява да стигне до топката, изпуска я и тя влиза във вратата. Съдията обаче анулира попадението. На терена влиза и Христо Йовов, който загрява отвън полето, за което Станислав Ставров му сподели пряк червен картон.

В последната минута на първото полувреме Даниел Георгиев е прецизен за 2:1. През втората част домакините, водени от Велизар Попов, играят доста по-организирано и стигат до още два гола, дело на Георги Илиев и Танко Дяков. Треньорът на Левски Георги Иванов е изпъден и доглежда мача от тунела.

 Снимка 386867
Източник:

Преди това, през сезон 2012/2013 столичани съумяват да се оправят със своя противник, само че в два мача. Левскарите бият с 4:0 на " Герена " в първи дуел от 1/8-финалите на шампионата. Тогава по два гола вкарват Дъстли Мюлдер и Жоао Силва. В реванша успеха е за Черно море с 1:0. Точен е Росен Колев.

На 22 март 2006 година Черно море надвива над Левски с 3:2 след страхотна драма с продължения и поставят завършек на 21-годишната си серия без победа в шампионати. Двубоят е на препълнения " Тича ", където има над 11 хиляди Зрители. Входът е безвъзмезден.

 Снимка 387021
Източник:

Домакините стартират чудесно срещата и повеждат небрежно с 2:0. Точни са Марин Христов и Петър Костадинов. През втората част Левски взима самодейността и стига до равнене посредством Емил Ангелов и резервата Георги Иванов-Гонзо. Победният гол вкарва Веселин Вачев.

В продълженията гостите са с 10 души, откакто Станислав Ангелов получава травма в 88-ата минута, а наставникът Станимир Стоилов е направил трите си смени. В 119-ата минута е изпъден и Даниел Моралес.

Левски пет пъти подред губи от Черно море, когато спечелилият се взема решение в един мач. Любопитно е, че в четири от случаите се стига до продължения, а през вчерашния ден за първи път се стигна до осъществявания на дузпи.

 Снимка 386866
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР