Левски приключи участието си в Суперлигата, след като отстъпи с

...
Левски приключи участието си в Суперлигата, след като отстъпи с
Коментари Харесай

Владо Николов: Няма да съм първия голям спортист, който не става за треньор

Левски завърши присъединяване си в Суперлигата, откакто отстъпи с 0:3 гейма на Пирин (Разлог) в мач №3 сред двата отбора от 1/4-финалните плейофи. След срещата треньорът на „ сините “ Владимир Николов даде обстойно изявление пред камерите на Диема Спорт.

– Какво се случи в този мач?

- Пирин ни надигра изрично. Случиха се неща, които дублирам от ден първи, от както сме се събрали. Загубихме точки от извънредно банални обстановки. Волейболистите на Пирин играха своята игра – доста изчистено, с доста малко неточности. Даваха ни топката да играем, а ние не реагирахме съответно на обстановката. Искам да ги поздравя за сезона до тук, за класирането на полуфинала и им поисквам триумф в идващите мачове.

 Левски - Арда 3:0 @@@
– Защо не успявахте да пандизите геймовете?


– Заради обикновени обстановки, които се учат в ранна детска възраст.

– Имате ли пояснение за голямото количество неточности? Днес те са 25. На процедура сте подарили един гейм на противника.

– При състояние, че сме споделили 100-120 пъти, че като играем против Пирин би трябвало да вършим малко неточности, а продължаваме да ги вършим, най-вероятно толкоз са ни опциите. Най-вероятно не можем да играем без да бъркаме.

– Отстрани наподобява, че Левски не действа като тим макар самостоятелната класа на състезателите. Каква е повода за това?

– Причините от тук нататък ще ги преглеждаме, само че съм склонен с това, което казвате. Нямаме образ и отборна игра.

– Рано ли ви е за вашия самоанализ като треньор?

– Не, не е рано. Аз събрах тези състезатели, аз ги упражнявах през цялата година и аз съм отговорен за този резултат. Казвам го с ясно схващане. Няма да съм първия огромен състезател, който не става за треньор. Има го и този вид. Възможно е да е това. Ще приказвам с моите сътрудници. Смятам да си желая от тях още един късмет. Ако ми гласоподават доверие за още една година и не се оправя, ще се занимавам с нещо друго.

– А вие по какъв начин го чувствате, ставате или по-скоро не ставате за треньор?

– Смятам, че ставам, само че би трябвало да намеря хора, които да ме схващат. При състояние, че сме повторили неща по хиляди пъти и нямаме чуваемост, разновидностите са два – или аз да приказвам неразбираемо, или индивида, на който приказвам, да не схваща.

Ще кажете ли кои са тези хора?

– Не, не няма. В никакъв случай решения не би трябвало да се вземат след мач на топла глава. Ще имаме най-малко една седмица време преди да стартираме да вършим изчерпателен разбор на всеки един от началото на подготовката до този мач. Като цяло заобикалям да вземам прочувствени решения.
 Левски - Арда 3:0 @@@

– Направи усещане, че след края на мача, когато всички волейболисти на Левски се събраха на игрището, капитанът Смилен Мляков отсъстваше. Показателно ли е това, че в действителност Левски не сподели лице на тим и колектив?

– Липсата му не би трябвало да се приема по този начин трагично. Със сигурност колкото мен ме е гняв за резултата, него го е гняв три пъти повече. Реагирал е прочувствено. Не виждам нищо трагично в това.

– Как бихте описал сезона на Левски?

– Сезонът беше по-добър от предходния, само че беше доста надалеч от нашите упования. Ако би трябвало да го кажа с една дума – неудовлетворителен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР