Левски приема ЦСКА в най-интригуващия мач от 35-ия плейофен кръг

...
Левски приема ЦСКА в най-интригуващия мач от 35-ия плейофен кръг
Коментари Харесай

Ще изтръгне ли Левски титлата от ръцете на ЦСКА?

Левски приема ЦСКА в най-интригуващия мач от 35-ия плейофен кръг в Първата шестица на Първа лига. Двубоят е по-късно през днешния ден, от 18:00 часа на Националния стадион „ Васил Левски “ и ще може да бъде наблюдаван с Gong.bg, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.

Срещата крие сериозен залог и за двата състава, защото интригата в челото на класирането е огромна два кръга преди края.

„ Сини “ и „ червени “ се намират на 6 точки разлика в класирането. Момчетата на Георги Тодоров са на третата позиция с 66 пункта, до момента в който възпитаниците на Добри Митов са пред тях със 72.

В предходния кръг левскарите направиха тъждество (1:1) с Лудогорец. В същото време „ армейците “ победиха Берое с 1:0. Така съставът от Борисовата градина се приближи на точка зад разградчани, които по същото време, до момента в който тече „ синьо-червеното “ дерби гостуват на Ботев Пд.

В взаимозависимост от крайната развръзка на двете срещи, е допустимо да има смяна в подреждането в челото.

Иначе за борбата на Националния стадион наставникът на Левски Георги Тодоров няма да може да разчита на санкции Деян Иванов. Очакванията са в състава да се завърне Хали Тиам, който почива в предния кръг. Най-вероятно измежду титулярите ще се завърне и Иван Горанов, който бе на скамейката против „ орлите “, както и голмайсторът на Първа лига Станислав Костов. Благоевградчанинът стартира като запаса против Лудогорец и се появи през втората част на мача.

Наставникът Георги Тодоров обаче разкри, че на нападателя ще му е мъчно да изкара 90 минути на терена. С отбора договорите си разтрогнаха към този момент Антони Белмонт, Серджиу Буш и Богдан Вашчук, тъй че групата на "сините " понижава от ден на ден в края на сезона.

В състава на символичните посетители след изтърпени санкции се завръщат Кристиян Малинов и Жеферсон. Под въпрос е Николай Бодуров.

Досега през сезона Левски записа две победи над ЦСКА, а последната среща сред тези противници не излъчи победител – 0:0. Главен арбитър на идния конфликт ще бъде Драгомир Драганов.

А ето и какви са по-интересните статистически данни, свързани с двата отбора, преди дуела:

Левски

- в предишния кръг против Лудогорец бранителят Живко Миланов вкара от директен свободен удар 10-ия си гол в шампионата. Предишният бе също при тъждество 1:1 против разградчани, само че на „ Герена” на 18 октомври 2015 година

- към този момент усъвършенства точковия си актив спрямо предишното състезание, когато завоюва 64 пункта в 36 дуела, в този момент има 66, само че е на път за първи път в историята на своето присъединяване в елита 3 пъти подред да приключи на третото място.

- единственият мач през сезона, в който Валери Божинов вкара 2 гола, бе против настоящия му клуб Левски – при успеха на Ботев Враца с 3:1 на „ Георги Аспарухов” на 25 ноември м.г.

ЦСКА

- за трети следващ сезон ще се изправи против Левски в 35-ия кръг на шампионата. В предходните два случая завоюва – 3:0 на 28 май 2017 година и 3:2 на 15 май 2018 година

- позволява приблизително по половин гол в турнирните си дуели – 17 в 34 мача, което е най-хубавото достижение за отбора от последния шампионски сезон на ЦСКА 2007/08 година насам, когато инкасира 11 в 30 срещи

- противниците смениха треньорите си преди 32-ия кръг от шампионата и от този момент насам завоюваха по 7 от 9 вероятни точки, като в този интервал направиха равенства с водача Лудогорец.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР