Левски приема Славия след паузата за националните отбори. Двубоят на

...
Левски приема Славия след паузата за националните отбори. Двубоят на
Коментари Харесай

Заги тормози Левски на Герена

Левски приема Славия след паузата за националните тимове. Двубоят на стадион " Георги Аспарухов " е на 29 март, идващия петък, от 19:00 часа. През първия полусезон сините си потеглиха с победа 2:0 от " Овча купел ", и то с човек по-малко след директния червен картон на Хасими Фадига при започване на дуела. Тогава отпред на белите бе Иван Колев, който малко по-късно бе завещан от Златомир Загорчич.

Сръбският експерт към този момент има история на треньорската пейка против сините, като най-запомнящият му дуел е по време на финала за Купата на България през 2018 година. Тогава Славия победи след осъществяване на дузпи и нанесе гласовит пестник на Левски. Загорчич на няколко пъти захапваше съперника.

Но дано да разгледаме по какъв начин се оправя 52-годишният експерт в мачовете си на " Герена ". Заги е извеждал два отбора против Левски - Литекс и към този момент упоменатия му сегашен тим Славия. След сложните първи три срещи, приключили със загуби, Загорчич откри цаката на сините и реализира четири следващи победи в последните мачове. Успехите са като под индиго - с 2:1.
 Левски пусна билетите за мача със Славия
Левски пусна билетите за мача със Славия

Вижте какво написаха " сините "

Първите стъпки на Загорчич в треньорската специалност у нас започнаха в Литекс. През 2013 година той се изправи против Антони Здравков, който тогава бе отпред на сините, на стадион " Георги Аспарухов ". Домакините завоюваха елементарно с 4:1, повеждайки с 2:0 до 11-ата минута с попадения на Даниел Димов и Орлин Старокин. В началото на второто полувреме Кевин Бру оформи класиката, стигна се до понижаване на резултата от страна на Вилмар Джордан, а в 73-тата минута Старокин с втория си гол маркира крайния резултат.

Загорчич трябваше да чака към четири години, с цел да се изправи против сините на " Герена ". На 26 август 2017-а, към този момент отпред на Славия, сърбинът загуби тежко с 0:4. Домакините не се затрудниха против столичния си противник и след два гола на Жорди Гомес и по един на Жуниор Мапуку и Серджиу Буш взеха справедливо трите точки.

" Влизаш в мача с резултат 0:1 и през първите 35 минути се играе равностойно. После се получава подарък на противника. Ние не сме създали един фал. Днес ли е рожденият ден на Левски? Затова ли им подаряваха всичко? Опитваме се да играем футбол. Бяхме равностойни през първото полувреме, даже и второто. Много е мъчно обаче, когато се играе по този метод. Левски се заблуждава, че играе футбол ", сподели тогава ядосаният сърбин. " Не знам по какъв начин са самолетите в София на небето, дали не ги смъкнаха с футболни топки ", съобщи по-късно Заги по адрес на сините.

На идната година Левски още веднъж излезе краен победител. Сините победиха с 2:0 след две попадения на Станислав Костов и Загорчич остана още веднъж с празни джобове, само че треньорът не бе споделил последната си дума и по-късно подреди четири следващи победи на " Герена ".
 Николай Костов е още гневен за равенството с Крумовград
Николай Костов е още гневен за равенството с Крумовград

Двата тима приключиха 0:0

Първата пристигна на 1 март 2020 година. Ивайло Димитров даде ранен задатък на гостите в 7-ата минута, само че 20 по-късно Найджъл Роберта изравни. Нападателят на белите още веднъж бе прецизен при започване на второто полувреме и Славия ликува. По-късно през сезона двата отбора се срещнаха още един път на стадион " Георги Аспарухов ", този път в плейофите. Левски поведе посредством Станислав Иванов, само че Ивайло Димитров - Косъма и Филип Кръстев с попадения през втората част оформиха обрата. През идващия сезон още в 1-вия кръг Загорчич още веднъж подготви специалитета си и след гол на Марин Петков в 16-ата минута белите стигнаха до поврат с попадения на Емил Виячки и Калоян Кръстев.

Последният за момента дуел на сръбския треньор против Левски на " Герена " датира от 12 ноември 2022 година. Тогава Ивелин Попов откри резултата в 20-ата минута, само че по-късно пропусна от дузпа да удвои преднината на сините. Славия най-вече се отбраняваше, само че нанесе своя удар в заключителните минути на дуела. Първо в 77-ата Виячки изравни, разписвайки се още веднъж против Левски, а в последната на постоянното време Ерол Дост донесе триумфа на гостите. Сега следва да забележим дали сините са си взели поука, или още веднъж Загорчич ще заложи на добре отработения си сюжет.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР