Левски приема Локомотив (Пловдив) в мач от 15 кръг на

...
Левски приема Локомотив (Пловдив) в мач от 15 кръг на
Коментари Харесай

Левски приема най-честата си жертва в София

Левски приема Локомотив (Пловдив) в мач от 15 кръг на Първа лига. Срещата е от 17:30 часа на стадион „ Георги Аспарухов “, а това ще бъде домашен мач №999 на „ сините “ във футболния ни хайлайф. Левски е първият отбор, който доближава до тази внушителна численост, а юбилейното хилядно домакинство ще е след към две седмици против Верея.

До момента „ сините “ имат 743 победи вкъщи, 152 равенства и 103 загуби от сезон 1948/49 насам. Головата разлика е 2424:732. Най-много от триумфите са записани против днешния противник. Локомотив (Пловдив) има 51 провали при визитите си на Левски. С две по-малко е Ботев (Пловдив). Трети е Черно море с 46. „ Черно-белите “ са и №1 по получени голове от „ сините “ в шампионата – 263. Далеч обратно е Славия с 235, а трети са „ канарчетата “ с 234.

Трябва да се означи, че „ смърфовете “ се показват извънредно сполучливо против Левски в последните 22 мача сред двата тима. „ Черно-белите “ завоюваха половината от тях – 11. „ Сините “ са със седем триумфа, а 4 пъти двата отбора приключиха наедно. Головата разлика е 41:28 за Левски.

Днес Делио Роси ще се опита да покаже нещо друго от обичайното показване на отбора. През седмицата италианецът отработи нова игрова скица в контрола против аматъорския Спортист (Своге). Той заложи на сграда с четирима халфове, подредени във формата на ромб, и с двама нападатели. Вероятно това ще бъдат Габриел Обертан и Серджиу Буш. Французинът беше с проблеми след мача с Лудогорец, само че към този момент е подготвен за игра. В последната подготовка се включиха и лекувалите травми Иван Горанов и Антони Белмонт.

Срещата ще бъде дебют за новия треньор на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович. Очаква се, че той няма да прави генерални промени в постройката на тима. Босненецът към момента не е имал задоволително време, с цел да реши добре качествата на играчите. Заради травма на вратаря Илко Пиргов в групата попадна младия пазач Павлин Евтимов.

 Резултат с изображение Левски – Локомотив (Пловдив)  Резултат с изображение

Днес от 17:30 часа по Диема Спорт
София, „ Георги Аспарухов “
Съдия: Николай Йорданов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Левски: Митрев, Цветкович, Яблонски, Ейолфсон, Горанов, Панайотов, Гомес, Кабрал, Прохазка, Обертан, Буш
Треньор: Делио Роси
Контузени: няма; Наказани: няма

Локомотив (Пловдив): Диау, Крумов, Везалов, Николов, Муса, Серджо, Умарбаев, Бакалов, Марчев, Райков, Мартинович
Треньор: Бруно Акрапович
Контузен: Пиргов; Наказани: няма

Баланс: 125 мача, 80 победи за Левски, 26 равенства, 19 победи за Локомотив, г.р. 263:105 за Левски

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР