Левски поздрави един от най-паметните си халфове в историята Златко

...
Левски поздрави един от най-паметните си халфове в историята Златко
Коментари Харесай

Левски поздрави големия Златко Янков

Левски поздрави един от най-паметните си халфове в историята Златко Янков. Днес някогашният полузащитник прави 55 години и по този мотив от "Георги Аспарухов " срещнаха по-младите почитатели на клуба с къса негова визитка.

"Днес една от легендите на българския футбол и някогашен полузащитник на Левски - Златко Янков, навършва 55 години.

Бронзовият медалист от САЩ’94 е роден на 7 юни 1966-а в Бургас, а първите шест години от професионалната си кариера прекарва в локалните Нефтохимик и Черноморец.

Между 1990-а и 1995-а е част от Левски (168 мача и 23 гола), печели три трофеи и три купи на страната. За малко пробва шанса си в испанския „ Валядолид “, а през сезон 1995/96 играе за немския „ Юрдинген “, след което построява солидна визитка в турското състезание – там поредно облича екипите на „ Бешикташ “ (с който печели Купата на страната), Аданаспор, Ванспор и Генчлербирлиги. През 1999-а се състезава за Нефтохимик и Локомотив София, а кариерата си приключва с по един сезон за бургаските Черноморец и Нафтекс.

За националния тим дебютира през 1990-а и за девет години записва 80 дуела с 4 попадения. Участник на две международни и едно европейско състезание, полуфиналист от мондиала в Съединени американски щати през 1994-а.

ПФК Левски честити празника на Златко Янков и му пожелава здраве, персонални и професионални триумфи ", написаха "сините " на клубната си страница.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР