Левски постигна шестата си победа от девет изиграни мача през

...
Левски постигна шестата си победа от девет изиграни мача през
Коментари Харесай

Новите в Левски вкарват или подават за всяка победа

Левски реализира шестата си победа от девет изиграни мача през пролетния дял на шампионата. Този път Ботев Пловдив бе ударен на " Герена " с 2:0. И този триумф, както и предходните пет, пристигнаха с дейното присъединяване в головете на най-малко едно от шестте зимни нови попълнения на отбора, отбелязва " Мач Телеграф ". Срещу " канарчетата " първото си попадение със синия екип вкара националът на Гамбия Ноа Сонко Сундберг, а другият гол бе дело също на зимно попълнение - Филип Кръстев от дузпа.

Прави усещане и това, че левскарите постоянно започнаха да бележат с шутове отвън наказателното поле. Така бе и при първата победа за годината тази над Локомотив Пд с 2:1. Тогава още веднъж Кръстев вкара с прекрасен шут от 20-тина метра. Вторият триумф бе в Бистрица над ФК ЦСКА 1948 с 2:0. Тогава крайният резултат оформи Уелтън в 60-ата минута с удар с десния крайник от междинна отдалеченост. След този триумф успехите за два кръга стопираха, като отборът на Стоилов падна в Разград с 1:2 и направи 0:0 с ЦСКА.
 Уелтън: Ще е ужасно да вкарам на ЦСКА, не се усещам звезда
Уелтън: Ще е ужасно да вкарам на ЦСКА, не се усещам звезда

" Финалът ще бъде огромен мач "

След това пристигнаха три следващи триумфа - над Локомотив Сф с 1:0, Пирин с 3:0 и Черно море с 2:0. При тях също вкарваха или асистираха нови попълнения, като с максимален принос бе Илиян Стефанов. Той означи единствения гол против Локомотив Сф, а при класическото 3:0 в Благоевград добави два. В този мач се отличиха още Уелтън с гол и асистенция, както и Кръстев с един голов пас.

Бразилското крило пък подаде на Марин Петков, който оформи крайното 2:0 против Черно море, а автоголът на Даниел Димов, с който резултатът бе открит, бе провокиран от Илиян Стефанов. Сега след второто нулево реми с ЦСКА, пристигна и първата победа в плейофите - тази над Ботев Пд с 2:0.

Новите попълнения участваха ефективно и при елиминирането на Лудогорец в полуфиналите за Купата на България. За триумфа в Разград с 3:2 с асистенции се регистрираха Уелтън и Сонко Сундберг, а бразилецът означи победния гол в реванша.

Така зимната селекция на тима за момента се оказва много сполучлива, освен поради присъединяване в головете, а и цялостното показване на играчите. Все още голове нямат Цунами и Келиан ван дер Каап. Особено първият от тях обаче към този момент е корав титуляр и въпреки да не е вкарвал или асистирал също се показва добре.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР