Левски постигна победа с 88:62 като гост на Черно море

...
Левски постигна победа с 88:62 като гост на Черно море
Коментари Харесай

Левски мина леко през морето

Левски реализира победа с 88:62 като посетител на Черно море Тича, в финален мач от първия кръг на Национална баскетболна лига.

Проблемите на варненци с картотекирането на новите играчи в клуба ги остави с извънредно пай състав, а това направи и резултата напълно логически.

Преди срещата в залата бяха почетени легендите на Черно море Спас Натов и починалият Христо Борисов, чийто екипи бяха издигнати в чест на имената им.

Първата част бе доста равностойна и оспорвана, като за Черно море добре стартира Кристиян Кръстев, а Иван Алипиев и Никола Маравич компенсираха останалите за Левски.

Разликата скочи чак в края на втория интервал, когато се усили до 13 точки, а след почивката продължи да пораства. В средата на третата четвърт стана 20 точки, след тройка на Алекс Симеонов.

Черно море последователно губеше сили и в нахлуване, откъдето Левски съумя да направи солидната разлика и да я държи към 20 точки.

В последната част варненци откриха път към коша, само че по този начин и не понижиха изоставането си, до момента в който "сините " продължиха да осъществят.

Позитивното за Черно море бе представянето на трима играчи набор 2000 и на родения през 2001 Михаил Молдов в дуела. Ненавършилият 17 още Мартин Стефанов бе титуляр, като вкара 8 точки, 17-годишният Петър Христов приключи със 6, а Молдов също вкара 2 точки.

Кристиян Кръстев и Венелин Христов завършиха надлежно с 15 и 14 за варненци.

От групата с 10 играчи на Левски единствено Крум Дойчинов не се появи на паркета.

Алекс Симеонов и Никола Маравич записаха дабъл-дабъл - първият с 21 точки и 13 битки, а вторият с 14 точки и 10 битки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР