Левски постигна първа победа по време на зимния си лагер

...
Левски постигна първа победа по време на зимния си лагер
Коментари Харесай

Левски успя от четвъртия опит

Левски реализира първа победа по време на зимния си лагер в Турция, това се случи в четвъртата инспекция на възпитаниците на Николай Костов. „ Сините “ се постановиха с 2:0 над босненския Тузла Сити.

Столичани поведоха в 23-ата минута с гол на Рикардиньо след асистенция на Цунами. Марин Петков повиши на 2:0 в 57-ата минута от дузпа, която самият той завоюва. Българският отбор бе по-добрият на терена, като с изключение на двата гола, имаше греда и едно непризнато попадение.

За Левски предстоят още пет контроли на турска земя преди подновяването на формалните дуели. Отборът ще срещне Баник, Динамо Киев, Шахтьор Донецк U19, Кайсар и Рига до края на лагера си в Турция.

Първото състояние в срещата бе на сметката на босненците. В осмата минута отбраната на Левски изпусна нападател на Тузла, който нанесе удар, само че малко около вратата на Николай Михайлов.

В 12-ата минута " сините " извършиха заучено ъглов удар. Фабио Лима центрира отдясно със мощния си ляв крайник на втора греда към Келиан ван дер Каап, който засече топката в десния непряк дирек.

Три минути по-късно се стигна до ново състояние за Левски. Уелтон центрира към Асими Фадига, който стреля от воле, само че вратарят на Тузла мазета в корнер.

В 23-ата минута Левски излезе напред в резултата. Цунами навлезе в наказателното поле и изведе Рикардиньо самичък против вратаря, а нападателят не сгреши и прати топката в мрежата - 1:0!

Пет минути по-късно бразилският нападател още веднъж прати топката в мрежата, само че попадението не бе прието поради засада.

В 32-рата минута Патрик-Габриел Галчев лиши топката в средата на терена и потегли в бърза контраофанзива, пусна към Уелтон, който стреля, само че бе блокиран и топката излезе в корнер.

До края на първата част повече забавни положения нямаше, като Левски се отдръпна на почивката с гол задатък.

Левски означи ранен гол през второто полувреме. Марин Петков се включи чудесно в мача, откакто влезе от аварийна пейка, той бе фаулиран в наказателното поле и завоюва дузпа. Самият Петков се нагърби с осъществяването на 11-метровия углавен удар в 57-ата минута и излъга вратаря на Тузла - 2:0!

Малко по-късно Уелтон доближи до топката на аутлинията и центрира към различен футболист, появил се от аварийна пейка - Илиян Стефанов, който стреля с глава, само че неопределено.

В 88-ата минута Тузла Сити имаше опция да върне едно попадение, крило на босненците проби в наказателното поле и стреля, само че над вратата на Левски, към този момент защитавана от Иван Андонов. В 90-ата минута гол на Тузла не бе приет поради засада.

Стартов състав на Левски: 13. Николай Михайлов, 22. Патрик-Габриел Галчев, 33. Хосе Кордоба, 5. Келиан ван дер Каап, 6. Цунами, 37. Дарлан, 10. Асен Митков, 97. Асими Фадига, 7. Фабио Лима, 17. Уелтон, 9. Рикардиньо

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР