Левски постигна минимална победа в последния си мач за календарната

...
Левски постигна минимална победа в последния си мач за календарната
Коментари Харесай

Уморен Левски стигна до 1:0 срещу Ботев Враца

Левски реализира минимална победа в последния си мач за календарната 2023 година. „ Сините ” на Николай Костов още веднъж не убедиха с играта си, само че изтръгнаха трите точки при визитата си на Ботев във Враца. Левски се наложи с 1:0, а единствения гол в срещата на стадион „ Христо Ботев ” бе дело на Дарлан, който вкара първото си попадение за столичани.

Според наставника на сините Николай Костов, повода за неубедителните резултати в последните седмици е умората във футболистите. Костов обаче съобщи, че Левски постоянно излиза от такива тежки обстановки и ще става по-силен. Той също изрази подготвеност да продължи да води „ сините “ и напролет.

„ Трябваше да играем с трима бранители. Такова беше решението, защото постоянно се представяме по-неубедително на такива терени. На тоя терен няма по какъв начин, трябваше да бъдат оптимално опростени дейностите ни. Затова се принудихме да играем отвесен футбол, нещо което не умеем добре. Мисля, че бяхме по-добрият тим като се изключи последните няколко минути. Някои играчи се измориха и направихме насилствени смени. Успяхме да спрем стихийните офанзиви на противник “, съобщи Костов.

„ Имахме доста добра реакция след мача с Хебър. Аз не съм разговарял обстойно и необятно с играчите. Мисля, че имаше позитивна смяна в този мач “, продължи наставникът, който по-късно разяснява бъдещето си и рецесията в Левски.

„ Промени се това, че тимът отслабна малко физически, защото получихме малко безсилие. Имахме доста положителни първи 3-4 месеца. Бяхме въодушевени от публиката, мачовете, които изиграхме. Бяхме пределно мобилизирани, печелихме мачове в последните минути. За разлика от последните 1-2 месеца, когато започнахме да губим в последните минути. Отдавам го на умората и напрежението, което се натрупа “, сподели още треньорът на „ сините “.

„ Предстоят диалози. Разговаряме непрекъснато с управлението. Мъчим се по всевъзможен метод да излезем от тази комплицирана обстановка, не мислете, че е елементарно. Знам, че сме атакувани непрекъснато, само че такава е обстановката сега. Левски постоянно оживява, както се споделя, в такива обстановки, ще станаме по0силни. Нека спрем дотук. Да пожелаем радостни празници на всички наши последователи, на всички левскари “.

„ Аз съм подготвен да продължа. Още с идването знам по какъв начин бях признат – първата седмица, втората седмица. В последните месеци, за жалост, малко поиздъхна тимът и слабите резултати донесоха малко напрежение на нашите играчи, защото имаме млад тим “, приключи Костов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР