Левски постигна лесна победа 2:0 над Пирин в мач от

...
Левски постигна лесна победа 2:0 над Пирин в мач от
Коментари Харесай

Левски с 3-а поред победа в първенството,

" Левски " реализира лесна победа 2:0 над " Пирин " в мач от отсрочения 6-и кръг на Първа лига.  Това е трети подред триумф за столичани в шампионата. Преди триумфа над благоевградчани отборът на Николай Костов бе победил " Ботев " (Вр) и " Хебър " с по 1:0.

 На " Герена " Уелтън откри резултата в 78-ата мин. 9 по-късно резервата Асен Митков оформи крайното 2:0 с хубав удар. Това бе първи гол за младия полузащитник с екипа на " сините " в родния хайлайф, предава 24 часа. 

С триумфа " сините " се изкачиха краткотрайно на третото място в класирането. " Левски " има актив от 15 точки. 

Благоевградчани пък остават на дъното на подреждането. " Пирин " има едвам една точка. А загубата за отбора е 5-а подред.

Преди срещата бяха почетени четиримата умрелите " сини " почитатели от Габрово, които изгубиха живота си в злополука след първия плейоф с " Айнтрахт " (Франкфурт).

На вратата на " сините " пък за пръв път от 7 месеца насам започва Николай Михайлов. Синът на президента на БФС не бе записвал и минута за родния си клуб от февруари, когато пази при загубата 0:1 от " Черно море " на старта на пролетния дял на шампионата.

Треньорът на столичани Николай Костов даде отмора на част от титулярите си. Капитанът на " сините " Андриан Краев се появи в игра чак в 83-ата мин. Един от водачите в отбраната на отбора пък - Хосе Кордоба, въобще не бе в групата, както и титулярният пазач на отбора - Пламен Андреев.

" Сините " пропуснаха куп шансове пред вратата на Максим Ковальов. Стражът на " Пирин " на няколко пъти се регистрира с чудесни намеси и предотврати сигурни попадения в мрежата си.

 

Следващият мач на " Левски " е в понеделник. " Сините " гостуват в Пловдив на новака " Крумовград ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР