Левски победи ЦСКА с минималното 1:0 пред около 30 000

...
Левски победи ЦСКА с минималното 1:0 пред около 30 000
Коментари Харесай

Левски победи ЦСКА с 1:0 във Вечното дерби

Левски победи ЦСКА с минималното 1:0 пред към 30 000 фенове на Националния стадион „ Васил Левски “ в огромния конфликт от осмия кръг на Първа лига. Единственото попадение в срещата падна в 86-ата минута, когато прецизен с глава бе Кристиан Макун.

С триумфа „ сините “ събраха 28 точки в актива си на второто място във краткотрайното класиране, като с толкоз е и водачът Лудогорец. ЦСКА е на 13-ата позиция с 10 точки. В идващия 13-и кръг „ сините “ посрещат Берое, до момента в който „ армейците “ са домакини на Ботев Враца.

Левски стартира нападателно и стигна до първия удар в мача още в деветата секунда. Мустафа Сангаре проби през центъра и нанесе мощен удар към горния ляв ъгъл, само че прати топката над вратата.

В идващите минути ЦСКА опита няколко офанзиви, като нападна главно посредством Джейсън Локило от десния фланг, само че " алените " не съумя да застрашат вратата на " сините ".

В седмата минута Локило центрира от корнер и качи топката на главата на Тибо Вион, който нанесе прецизен удар, само че Матей Маркович мазета. Няколко секунди по-късно Мика Пинто опитва шанса си от достанция, само че рисковият му шут мина около вратата.

В деветата минута основният арбитър Драгомир Драганов реши, че топката е прекомерно мека и я смени.

В 10-ата минута Сангаре проби, откри Александър Колев, който върна за Карлос Охене, а ганайският полузащитник шутира от към 20-ина метра, само че бе доста неакуратен.

Четвърт час игра след началото на срещата Локило центрира мощно и уцели Охене в лицето, а ганаецът е с маска поради проблеми в носа. Играта бе възобновена след 3-минутно спиране.

В 19-ата минута Сангаре лиши топката при неточност при изнасянето на топката от ЦСКА, като Лиъм Купър спъна нападателя, само че Драганов реши, че обстановката е чиста, макар претенциите на " сините " за нарушаване и даже червен картон.

В 23-ата минута се стигна до най-чистото състояние от началото на мача и то бе на сметката на Левски. Алекс Колев получи извеждащ пас отдясно в наказателното поле и стреля към близкия ъгъл, само че бе спрян от страничния дирек.

ЦСКА отговори с чиста обстановка на собствен ред. Аарон Исека получи топката наоколо до вратата на Левски и нанесе удар, който бе блокиран от защитник в синьо и топката излезе в корнер, от който не последва нищо забавно.

В 31-вата минута Кристиан Макун стреля непосредствено от директен свободен удар от над 30 метра, само че осъществяването на венецуелския защитник бе едва, неопределено и ориентирано към центъра на вратата.

В 37-ата минута Левски стигна до ново доста чисто състояние. Алдаир върна топката от аутлинията към Мустафа Сангаре, който стреля от близко, само че бе блокиран и последва ъглов удар. След корнера последва безредие, само че не и гол.

В 44-ата минута Густаво Бусато се забави към минута с осъществяването на навън, откакто отиде да даде инструкции на Джонатан Линдсет. Алекс Колев изиска картон, само че Драганов не изиска подобен.

В 45-ата минута Марселино Кареасо изведе Исека самичък против Матей Маркович, нападателят преодоля вратаря, само че Цунами почисти от голлинията. " Червените " имаха искания за нарушаване на Маркович против Исека, само че дузпа не последва.

Дълбоко в добавеното време на първата част Ето'о измъкна топката край тъчлинията, разигра на двойно с Линдсет, след което центрира към Локило, той опита да откри Исека в наказателното поле, само че Цунами се намеси и почисти.

След забавни първи 45 минути двата отбора се отдръпнаха на почивката при нулево реми.

В 52-рата минута Евертон Бала опитва шанса си от далечна отдалеченост, Бусато съумя да избие хубавия шут към долния десен ъгъл, а при добавката Майкон стреля високо над вратата.

Шест минути по-късно току появилият се на терена Джавад Ел Джемили стреля от 20-ина метра, Бусато съумя да се оправи, Сангаре стигна до топката и опитва подаване, само че не сполучи. В 60-ата минута Евертон стреля едва и Бусато улови елементарно.

В 66-ата минута ЦСКА имаше изключителна опция да излезе напред в резултата. Джонатан Линдсет получи пас отдясно и стреля от към точката на дузпата, само че топката мина на сантиметри около вратата на Маркович.

Минута по-късно Евертон Бала проби чудесно по левия фланг и опитва прострелно подаване към Мустафа Сангаре, който бе непокрит, само че централният нападател се размина с топката и тя напусна рамките на терена.

В 69-ата минута Джонатан Линдсет открадна топката към наказателното поле на Левски и я върна за влезлия от пейката Джейсън Локило, който стреля мощно от дъгата, само че над вратата на Матей Маркович.

В 81-вата минута Фабио Лима центрира наоколо до границата на наказателното поле, откакто самият той бе фаулиран от Мика Пинто, Сангаре засече с глава, само че топката бе изчистена в ъглов удар, от който не последва нищо съществено.

В 82-рата минута Майкон проби добре по левия фланг и качи топката на главата на Сангаре, който още веднъж бе блокиран от защитник на ЦСКА.

Две минути по-късно Фабио Лима откри Алдаир, който навлезе в наказателното поле и центрира за Майкон, който нанесе удар от въздуха, само че Густаво Бусато още веднъж внимаваше и се оправи с изстреля на своя сън

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР