Левски победи ЦСКА с 2:0 в 158-то издание на Вечното

...
Левски победи ЦСКА с 2:0 в 158-то издание на Вечното
Коментари Харесай

Левски удари ЦСКА в 158-то издание на Вечното дерби

Левски победи ЦСКА с 2:0 в 158-то издание на Вечното дерби. На Националния стадион „ Васил Левски “ „ сините “ надиграха „ армейците “ и справедливо се поздравиха с трите точки .
Уелтън вкара втория гол за " сините " през днешния ден.
Срещата стартира по-силно за възпитаниците на Станимир Стоилов, които на няколко пъти имаха отлични благоприятни условия да преодолеят Густаво Бусато, само че неприятни и прибързани подавания костваха възможен голов свършек във вратата на „ алените “. Играчите на Саша Илич помислиха, че са разкрили резултата в 17-та минута, когато Маурисио Гарсес подаде в наказателното поле към Лазар Туфегджич, който се засуети, само че страхотна неточност на Хосе Кордоба при опит за изчистване откри вратаря Пламен Андреев и влетя в мрежата. Попадението обаче бе анулирано след интервенция на Системата за видеоповторение (ВАР). Картината на терена не се промени игрово и Левски продължи да бъде по-активен, макар че извади шанс при отдалечен удар на Джонатан Линдсет, който срещна страничния дирек.

След почивката на игрището преобладаваше най-вече борба, като головите обстановки пред двете порти съвсем отсъстваха. Все отново, по-добрият тим на терена се възползва в 78-та минута, когато резервата Илиан Стефанов проби през центъра и с известна доза шанс топката се върна при него след рикошет и той осъществя за 1:0. Стефанов вкара още веднъж на „ армейците “, откакто бе прецизен и при триумфа с 1:0 във финала за Купата на България. ЦСКА опита да отвърне, само че напълно скоро по-късно бе осъден за повторно след неточност на Тибо Вион в центъра. Френският полузащитник върна топката обратно, Роналдо откри Уелтън в наказателното поле и бразилецът преодоля Бусато за повторно с шут по земята. До края Илич и компания завършиха дуела в понижен състав след директния червен картон на Иван Турицов за удар без топка в лицето на Уелтън.

Така Левски се поздрави със закономерни три точки и първа победа над безконечния противник в дербито в Първа лига от три години и половина насам. „ Сините “ нанесоха първо проваляне на „ алените “ от началото на сезона, като ги приближиха на четири точки в класирането. Носителят на Купата на България е осми с 18 точки, до момента в който ЦСКА е трети с 22 пункта, само че и с мач повече от „ сините “. В идващия кръг „ армейците “ одобряват Пирин Благоевград, до момента в който Левски гостува на Берое. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР