Левски победи Пирин (Благоевград) с 2:1 в първата си контрола

...
Левски победи Пирин (Благоевград) с 2:1 в първата си контрола
Коментари Харесай

Левски победи трудно Пирин в неофициалния повторен дебют на Николай Костов

Левски победи Пирин (Благоевград) с 2:1 в първата си контрола преди новия сезон. Двубоят на " Герена " се игра пред към 300 фенове и бе всекидневен дебют за новия треньор на " сините " Николай Костов.

Головете за Левски означиха Преслав Бачев още в първата минута и Рикардиньо от дузпа в последната. Попадението за " орлетата " стана дело Даниил Кондраков в 27-ата минута.
 Левски - Пирин 2:1 онлайн
Левски - Пирин 2:1

Николай Костов извежда " сините " против Пирин

Още в първата минута на образователната игра станахме очевидци на красиво попадение на " Герена ". Асен Митков разсече защитата на благоевградчани с ювелирен пас, а Преслав Бачев се озова самичък против Ковальов и го преодоля с техничен удар с левачката. " Орлетата " имаха бегли искания, че младият футболист на Левски се е намирал в нередовна позиция, само че би трябвало да се сърдят на Дмитро Семенив, който беше покрил засадата и по този метод остави Бачев в чиста позиция.
 Снимка 623825
Източник:

В 16-ата минута Жереми Петрис едвам не подари на топката на Борис Тютюков, който можеше да излезе самичък против Ники Михайлов, само че нападателят на Пирин не очакваше този подарък и обстановката се размина без последици за " сините ".
 Снимка 623829
Източник:

Отборът на Пирин съумя да възвърне равенството в 27-ата минута на дуела. Тютюков получи извеждащ пас в полето на " сините ", напредна с топката и стреля, само че Николай Михайлов съумя единствено да избие, пращайки кълбото в краката на Кондраков, който пък не се посвени да шутира от придвижване и с левия крайник прати топката в мрежата на Николай Михайлов за 1:1.
 Снимка 623837
Източник:

До края на полувремето " сините " пробваха няколко удара, само че те не се оказаха проблем за Ковальов и по този начин двата отбора се прибраха на отмора при нулево тъждество.

В началото на втората част треньорът на Левски смени целия си състав. В игра за " сините " се появиха Иван Андонов, Виктор Любенов, Келиан ван дер Каап, Кристиан Димитров, Александър Божилов, Нейдън Олдър, Асен Чандъров, Ивелин Попов, Джавад Ел Джемили, Уелтън и Рикардиньо.
 Снимка 623844
Източник:

Малко след подновяването на играта Рикардиньо открадна топката в полето на Пирин, навлезе в пеналтерията на " орлетата ", само че вместо да шутира, опита пас на сляпо диагонално. За страдание на бразилския нападател никой от неговите съотборници не се беше присъединил в офанзивата и заплахата пред вратата на Пирин отмина.
 Снимка 623845
Източник:

В 57-ата минута попадение на Ивелин Попов беше анулирано поради засада. Опитният футболист на Левски получи топката към дъгата и изведе Рикардиньо, който пък нанесе удар, а след намесата на Ковальов, Попов довкара кълбото в мрежата, само че флагът на страничния арбитър беше високо вдигнат.

" Сините " имаха отлична опция за гол пет минути преди края на дуела, когато след осъществяване на корнер топката попадна в Олдър, който стреля доста мощно с десния крайник, само че вратарят на Пирин избави.
 Снимка 623835
Източник:

Левски въпреки всичко стигна до триумфа в дуела в последната минута на мача. Уелтън беше съборен в наказателното поле на " орлетата " и съдията уточни бялата точка. С осъществяването се нагърби Рикардиньо, който технично прати топката в десния ъгъл на вратата за крайното 2:1.

Левски - Пирин 2:1

1:0 - Бачев (1`)

1:1 - Кондраков (27`)

2:1 - Рикардиньо (90`-дузпа)

Съставът на Левски: Николай Михайлов, Жереми Петрис, Сонко Сундберг, Хосе Кордоба, Никола Бандев, Асен Митков, Антоан Стоянов, Антон Иванов, Кристиян Йовов, Преслав Бачев (Иван Андонов, Виктор Любенов, Келиан ван дер Каап, Кристиан Димитров, Нейтън Олдър, Асен Чандъров, Александър Божилов, Уелтън, Ивелин Попов, Джавад Ел Джемили, Рикардиньо)

Съставът на Пирин: Максим Ковальов, Вячеслав Велев, Мартин Бачев, Илиян Костов, Дмитро Семенив, Васил Христов, Пепси Гезим, Даниил Кондраков, Владимир Медвед, Борис Тютюков, Иван Тасев (Марио Кирев, Вергил Янев, Мъртин Гръчки, Иван Ирмиев, Димитър Митров, Христослав Ячев, Лазар Стойчев, Борислав Смилянски)
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР