Левски победи Олимпия Любляна с 1:0 в поредната си контролна

...
Левски победи Олимпия Любляна с 1:0 в поредната си контролна
Коментари Харесай

Шедьовър на Робърта донесе успех на Левски над европейския му кошмар

Левски победи Олимпия Любляна с 1:0 в следващата си контролна среща от лагера в Умаг. "Сините " откриха резултата в 17-ата минута, откакто Здравко Димитров откри чудесно Робърта и той с летящ плонж матира вратаря на Олимпия за 1:0, което се оказа и крайния резултат в мача. В 40-ата минута Здравко Димитров беше изпъден от съдията поради нарушаване против Финк. През втората част двата отбора още веднъж бяха с по 11 души на терена.

В 3-ата минута на дуела Левски опита рискова офанзива, Нганиони опита центриране в наказателното поле на словенците, само че там Зелкович почисти напред. Три минути по-късно Олимпия направи добра офанзива, само че Нганиони застана добре на пътя на топката и не разреши топката да отиде в рискова непосредственост до Михайлов след опита на Вомбергар да затрудни българския отбор.

Здравко Димитров нанесе добър удар по посока вратата на словенците, само че топката не откри задачата в 7-ата минута. В идната минута и удар на Стивън Петков не откри задачата след центриране на Насиру Мохамед.

Олимпия направи добра офанзива в 13-ата минута, само че ударът на Елшник от добра позиция не откри задачата и топката излезе в навън.

Левски откри резултата с попадение в 17-ата минута, откакто Димитров откри чудесно Робърта и той с летящ плонж откри резултата.

В 25-ата минута на мача Олимпия извърши корнер, само че отлична интервенция на Михайлов спря офанзивата на противника на "сините ". Две минути по-късно Желкович застана на пътя на топката след удар на Робърта и топката излезе в корнер. С дружни старания словенците се оправиха с офанзивата на Левски. В 31-ата минута Михайлов пресече центриране от директен свободен удар по посока вратата на "сините ".

Здравко Димитров насочи удар тъкмо в ръцете на вратаря при изстрел от директен свободен удар в 33-ата минута. Две минути по-късно Левски още веднъж получи правото да извърши директен свободен удар на границата на наказателното фронтално против Фрелих. Финк мазета топката тъкмо пред голлинията. Малко по-късно Мартин Петков опита да трансферира вратаря на Олимпия, само че той със сетни старания съумя да прати топката в корнер. След осъществяването бранителите на словенците се оправиха с натиска на Левски.

В 40-ата минута Здравко Димитров беше фаулиран два пъти подред, само че съдийски сигнал не последва, което афектира крилото и той ритна без топка Финк, а съдията го изгони поради това нарушение, само че и словенският футболист изигра обстановката, с цел да предизвика изгонването. В 44-ата минута Перович не усля да си овладее добре топката в наказателното поле на Левски и тя излезе в навън. В идната минута Остръц опита удар, само че защитник на Левски застана добре на пътя на топката.

В 50-ата минута на дуела Микулич излезе на чиста голова позиция, само че ударът му беше доста неакуратен. Олимпия още веднъж опита да направи рискова офанзива към вратата на Микулич в 61-ата минута, само че Атанасов застана чудесно на пътя на Живкович и топката излезе в навън.

В 62-ата минута Олимпия остана краткотрайно с 10 души на терена, откакто Иванович получи своя втори жълт картон и трябваше да напусне терена, само че на негово място се появи Куреж. В 68-ата минута Даске стреля към вратата на влезлия през втората част Видмер, само че вратарят улови топката. Две минути по-късно Робърта опитва мерника си, само че топката още веднъж не затрудни вратаря на словенския отбор.

Олимпия опита рискова офанзива в 83-ата минута посредством Баскера, само че Микулич внимаваше и улови топката. Две минути по-късно вратарят на Левски избави рисков удар на Баскера. Куреж центрира рисково към вратата на Левски, само че Стаматов мазета в корнер в 88-ата минута, само че след осъществяването футболистите на Левски избиха напред.

В 90-ата минута на мача след центриране от директен свободен удар Де Ла Меа прати топката над вратата на Микулич. Така в последна сметка Левски записа третата си победа от лагера.

Левски - Олимпия Любляна 1:0
1:0 Робърта (17) ч.к - Здравко Димитров (Левски-40), Иванович (Олимпия-62)


Ето и съставите на двата тима:

link1 " >  Официален уебсайт на Левски - levski.bg
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР