Левски победи като гост с минималното 1:0 състава на Етър

...
Левски победи като гост с минималното 1:0 състава на Етър
Коментари Харесай

Яблонски донесе ценна победа на Левски на „Ивайло"


Левски победи като посетител с минималното 1:0 състава на Етър в среща от 12-ия кръг на Първа професионална лига. Единственото попадение на стадион „ Ивайло “ във Велико Търново осъществя централният защитник Давид Яблонски в 5-та минута.

Двата тима изиграха оспорван дуел, в който „ сините “ имаха преимущество в по-голямата част от мача, само че възпитаниците на Делио Роси направиха много пропуски пред вратата на „ болярите “.

Иначе тимът на Левски започва мощно мача и закономерно поведе още в 5-та минута. Жорди Гомес центрира от корнер в наказателното поле на Етър и Давид Яблонски осъществя с глава, откакто бе оставен безусловно непокрит от защитата на домакините. Това бе и петото попадение за чеха с екипа на „ сините “ от началото на сезона.

В 37-та минута „ болярите “ можеха да изравнят резултата, само че удар на Иван Стоянов бе париран от вратаря на Левски Божидар Митрев.

Малко преди почивката Антонио Вутов насочи прекрасен отдалечен удар от отдалеченост, който обаче мина на сантиметри от десния дирек на вратата на Христо Иванов.

След подновяването на играта още веднъж Вутов имаше отлична опция да повиши резултата, само че Йордан Апостолов се намеси в точния миг и мазета топката в ъглов удар.

В 78-та минута Мапуку бе покрай това да постави точка на разногласието в мача. Конгоанският футболист трансферира вратаря на домакините Христо Иванов, само че Яни Пехливанов съумя със сетни сили да се намеси и да избие коженото кълбо от голлинията.

В последните минути на дуела Етър наложи преса в опит да се добере до равенството, само че възпитаниците на Делио Роси демонстрираха добра игра в защита и в последна сметка срещата приключи с минимална победа в интерес на „ сините “.

Със извоюваните три точки Левски заема третата позиция в класирането с актив от 24 пункта, на 2 от втория ЦСКА и 6 от водача Лудогорец. Възпитаниците на Станислав Генчев е десети с 12 точки. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР