Левски победи гостуващия Черно море с 1:0 в среща от

...
Левски победи гостуващия Черно море с 1:0 в среща от
Коментари Харесай

Яблонски герой за "Левски" при успех срещу "Черно море"

" Левски " победи гостуващия " Черно море " с 1:0 в среща от 11-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение вкара централният бранител Давид Яблонски.

С триумфа възпитаниците на Делио Роси не престават без позволен гол от началото на сезона като хазаин и с актив от 21 точки се изкачиха на третото място.

Лидер е ЦСКА с 26 точки, а втори с 24 точки е първенецът " Лудогорец ", който по-късно през днешния ден приема " Берое ". " Черно море " пък е без вкарано попадение в четвърта поредна среща и има единствено 1 точка от последните си пет дуела, като с актив от 15 пункта заема шестата позиция.

Словакът Роман Прохазка записа 119-о присъединяване със " синята " фланелка в елита, с което стана чужденецът с най-вече мачове за столичани в шампионата.

Гостите пропуснаха първия отличен късмет да поведат. В 10-ата минута основният арбирът Станислав Тодоров отсъди малко пресилена дузпа, откакто Мариян Огнянов падна в наказателното поле след прикосновение с Васил Панайотов. Капитанът на варненци Георги Илиев избра да стреля в средата на вратата от бялата точка, само че вратарят Божидар Митрев остана на място и улови.

В 12-ата минута " Левски " стигна до първа по-сериозна опция. Жорди Гомес стреля от фаул от 25 метра, само че откри страничната греда.

Минута по-късно при последвалата офанзива Гомес центрира от корнер и Давид Яблонски с крайник засече от въздуха в мрежата на Емил Михайлов за 1:0.

В средата на полувремето домакините бяха покрай втори гол. Гомес насочи мощен удар от отдалеченост, вратарят Михайлов съумя единствено да избие, само че право към Яблонски, който обаче стреля над задачата при добавката.

В 86-ата минута резервата Антони Белмонт пропусна да предреши мача, откакто шутира над задачата от десетина метра след отлична акция и пас на Обертан.

В самия завършек на постоянното време Жуниор Мапуку направи независим пробив през центъра при контраофанзива и стреля от границата на наказателното поле, само че Михайлов плонжира и мазета в корнер.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР