Левски“ победи гостуващия безидеен Ботев“ (Враца) с 2:0 за срещата

...
Левски“ победи гостуващия безидеен Ботев“ (Враца) с 2:0 за срещата
Коментари Харесай

Безидеен Ботев /Враца/ логично загуби от Левски в София

„ Левски “ победи гостуващия безпринципен „ Ботев “ (Враца) с 2:0 за срещата от 23-ия кръг на efbet Лига.
Уелтон бе прецизен в 24-ата минута с красиво осъществяване, а Жереми Петрис удвои  мощен удар в 40-ата минута. Андриан Краев пропусна дузпа в 5-ата минута.
Двубоят на стадион " Георги Аспарухов " бе значим и за двата тима - " сините " преследват място в шестица, а врачани се целят оставане в елита. Мачът започва под мощен дъжд и с дузпа за домакините ".
Още в петата минута Андриан Краев не означи дузпа. Халфът стреля в навън, като стана следващият футболист на отбора, който пропуща 11-метров углавен удар след завръщането на Мъри на " Герена ". Дузпата бе отсъдена след намесата на ВАР, защото Драгомир Драганов в началото не видя играта с ръка на Да Сива след удар на Попов с глава.
Пропускът не промени настройката на столичани, които продължиха да нападат, а прекрасен удар на Попов бе избит в корнер от Костов. Преди това Роналдо пропусна да откри връхлитащия Рикардиньо в 18-ата минута. Малко по-късно пресата на " сините " даде резултат, като играчите на „ Левски “ лишиха топката в наказателното поле на врачани и Краев откри Уелтон, който с технично осъществяване прати топката в далечния ляв ъгъл на Костов за 1:0.
Бразилското крило с майсторско осъществяване се размина и с втори гол в 26-ата минута, когато топката облиза горната греда на " зелените ". Играчите на Стоилов търсеха втори гол, който падна в 40-ата минута. Този път голмайстор бе Петрис, който матира Костов за повторно в мача. Десният бранител  бе изведен от Рикардиньо и приключи отлична офанзива с бомбен изстрел в мрежата. Попадението е негово първо със синята фланелка от 20 дуела.
В 55-ата минута централният защитник на гостите Петко Ганев стъпи изкривено и загуби топката в рискова зона, като по този метод остава Уелтон очи в очи с Красимир Костов. Бразилецът се опита да го трансферира, само че вратарят на гостите се оправи със обстановката.
В 66-ата минута Цунами центрира съвършено в наказателното поле към Ивелин Попов, който насочи добър удар с глава, само че стражът на врачани още веднъж се намеси. Малко по-късно Филип Кръстев откри десетката на " сините ", който изведе на голова позиция Роналдо, крилото стреля по земя, само че Красимир Костов мазета с крайник. 
В 84-ата минута Красимир Тодоров опита изстрел от сериозна отдалеченост, само че шутът му обаче не бе прецизен и не затрудни Пламен Андреев.

„ Левски “ 2:0 „ Ботев “ (Враца)
1:0 Уелтон (24)
2:0 Жереми Петрис (40)

„ Левски “ (4-2-3-1): Пламен Андреев, Жереми Петрис, Сонко Сундберг, Хосе Кордоба, Цунами, Андриан Краев, Филип Кръстев, Ивелин Попов, Роналдо, Уелтон, Рикардиньо
„ Ботев “ /Враца/ (5-2-3): Красимир Костов, Диего Фераресо, Браян Мендоса, Луис Соарес, Антонио Георгиев, Петко Ганев, Стефан Гаврилов, Чавдар Ивайлов, Марко Мажуга, Мирослав Маринов, Жан Да Силва
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР