Левски победи Етър с 3:0 на стадион Ивайло“ във Велико

...
Левски победи Етър с 3:0 на стадион Ивайло“ във Велико
Коментари Харесай

Левски се справи с лекота срещу Етър на Ивайло

Левски победи Етър с 3:0 на стадион „ Ивайло “ във Велико Търново. В дуела от 25-ия кръг на Първа лига " сините " не играха на висота, " болярите " още по-малко, само че футболистите на 26-кратния първенец на страната демонстрираха успеваемост в ситуациите, които имаха.


В 20-ата мивута се стигна до насилствена промяна, откакто Асен Митков се контузи, като се хвана за лявото коляно. На негово място влезе Асими Фадига. Малко преди този момент Евертон опитва с удар от междинна отдалеченост, който излезе в тъч.

Пирошоу от почитателите на Етър прекъсна дуела за над 5 минути. В 40-ата минута Патрик Мислович застана зад топката, с цел да извърши фал, само че не затрудни Величков и прати топката право в ръцете му.

Реферът даде седем минути добавено време, като в първата от тях Марин Петков също опитва шанса си от директен свободен удар, само че шутът му срещна стената.

И второто полувреме стартира по-добре за Левски. В 49-ата минута Ван дер Каап пресече подаване на Мартин Моран и да откри Евертон Бала, чийто последвал удар мина над вратата. Малко по-късно Джавад Ел Джемили подаде към Евертон Бала, а бразилецът продължи към Марин Петков. Той обаче стреля в навън.

В 52-ата Пламен Андреев възобнови доста бързо играта, с което съумя да изненада противника. Топката стигна до Лима, който пък откри Джавад Ел Джемили. Той насочи удар пред наказателното поле, като топката рикошира в Килиан Гюсъм и нямаше късмет за Величков.

След попадението играта бе още веднъж спряна за 6-7 минути поради заради ултрасите на Етър. Час игра след началото Цунами навлезе в наказателното поле и центрира, само че Мартин Величков мазета несигурно. Топката попадна у Марин Петков, който стреля от придвижване в тялото на стража на " болярите ".

В 82-ата минута Левски успокои мача си с втори гол. Ел Джемили лиши топката в средата на терена и си замени пасове с Марин Петков. Той се озова на стрелкова позиция и с шут в близкия ляв ъгъл вкара за 0:2.

В добавеното време на срещата Марин Петков опита да откри Преслав Бачев в наказателното поле. След рикошет топката стигна до Джавад Ел Джемили. Той преодоля двама бранители на Етър и преодоля Мартин Величков за крайното 0:3. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР