Левски победи Балкан Ботевград с 80:70 като домакин и поведе

...
Левски победи Балкан Ботевград с 80:70 като домакин и поведе
Коментари Харесай

"Левски Лукойл" поведе на "Балкан" в полуфиналната серия

" Левски " победи " Балкан " Ботевград с 80:70 като хазаин и поведе с 1-0 триумфа в полуфиналната серия. Следващият мач от конфликта, явяващ се повтаряне на последните два разногласието за трофея в Националната баскетболна лига, е в четвъртък (6 май) още веднъж в София.

В зала " Универсиада " " Левски " имаше преимущество в битката под коша в началните минути и поведе с 9:6 след мощна игра на Кийт Бенсън. " Сините " се възползваха от съмненията в играта на противника и стигнаха до 16:9 с тройка на Данило Тасич и четири следващи точки на национала Чавдар Костов. Постепенно " Балкан " откри своя темп и стигна единствено до точка пасив при 17:18.

Снимка: lap

Тройка на Станимир Маринов даде задатък на " зелените " за 22:19, а мощна забивка на Райън Райт от " Левски " затвори първата четвърт при 22:21 в интерес на гостите.

Столичани още веднъж излязоха напред при започване на втората част за 27:24, преди разликата да стане 5 точки след бърза офанзива, приключена от Христо Захариев. " Левски " наложи доминация и усили преднината си на 32:24. " Балкан " спря серията на домакините с три точки от наказателната линия. Тимът на Константин Папазов обаче стигна до 43:31 на полувремето.

Третата четвърт стартира с поредност от 8-0 за " Балкан " с помощта на Божидар Аврамов, стопила разликата до 39:43 в интерес на столичани. " Левски Лукойл " продължи да работи разконцентрирано. Постепенно " зелените " обърнаха до 43:47, преди домакините да спрат стремежа им с добавка на Райън Райт. След края на тази част таблото показваше 54:51 за " Балкан ".

Снимка: Lap.bg

В последната четвърт нервите взеха връх - Данило Тасич и Тауан Ейджи се спречкаха и им беше отсъдено по едно персонално нарушаване. " Балкан " позволи неточности и " Левски " поведе с 61:56. Прибързаната игра на ботевградчани и отличната пукотевица на Венци Петков усилиха разликата. " Балкан " се бори до последно и стигна до 68:74 1:12 мин преди края, само че " Левски " не позволи съмнения и затвори мача с 80:70.

Над всички за " Левски Лукойл " бяха Христо Захариев и Кийт Бенсън с по 14 точки, Данило Тасич добави 13, а с 12 за триумфа се регистрира Венци Петков.

За " Балкан " също по 14 точки осъществиха Давонтей Джордан и Божидар Аврамов, до момента в който капитанът Димитър Димитров приключи с 11.

Снимка: lap
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР