Левски отпадна от Лигата на конференциите след като допусна загуба

...
Левски отпадна от Лигата на конференциите след като допусна загуба
Коментари Харесай

Европоходът на Левски в Европа приключи със загуба след дузпи от Хармун

Левски отпадна от Лигата на конференциите откакто позволи загуба от Хамрун Спартанс след осъществяване на дузпи в реванша от третия квалификационен кръг на шампионата. Първата среща приключи с най-малък триумф за " сините ", а след 90 минути игра малтийците водеха с 2:1 на " Герена ". С пропуски на Цунами и Филип Кръстев при дузпите, столичани бяха отстранени от конкуренцията.

Преди първия съдийски сигнал на стадион " Георги Аспарухов " легендата на Левски Божидар Искренов получи специфичен плакет за своя 60-годишен празник от притежателя на Левски Наско Сираков.

През първото полувреме столичани преобладаваха на терена. Възпитаниците на Станимир Стоилов насочиха цели шест точни изстрела, само че Хенри Бонело отрази изстрели на Уелтон и Андриан Краев. Стражът на гостите мазета в напречната греда и удар с глава на Цунами. Малтийците по този начин и не стреляха в очертанията на вратата, защитавана от Николай Михайлов.

След почивката домакините продължиха да нападат, само че по този начин и не се възползваха от ситуациите си в напред във времето. Вместо това играчите на Бранко Нишевич откриха резултата. В 78-ата минута Николай Михайлов отрази първия прецизен удар на гостите дело на Матю Гийомиер. Малтиецът обаче се разписа при добавката, като промуши топката сред краката на стража.

В началните секунди на добавеното време играчите на Левски най-накрая означиха попадението, до което бяха близо в хода на мача. Цунами засече с глава центриране от корнер.

Веднага след осъществяването на център, гостите върнаха гола. Малтийците се възползваха от неразчетено излизане на Николай Михайлов и Райън Камензули изпрати топката в празната врата с прехвърлящ удар.

През първото продължение феновете не станаха очевидци на прецизен удар. При вторите 15 минути Филип Филипов стреля от директен свободен удар, само че Хенри Бонело мазета в корнер, с цел да изпрати мача в продължения.

Резервата Винисиус осъществя първата дузпа. Същото стори и резервата на Левски Марин Петков. Люк Монтебело взе образец от своя съотборник и осъществя втората дузпа за малтийците. Голмайсторът на " сините " Цунами обаче стреля в средата на вратата и Хенри Бонело избави. Веднага след него Матю Гийомиер означи следващия 11-метров удар за малтийците. Филип Кръстев пропусна още една дузпа, както направи и в първия мач. Капитанът на Левски Николай Михайлов избави първото осъществяване на Матео Феделе, само че дузпата бе пребита. При втория си опит швейцарецът се разписа, с цел да постави точка на разногласието.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР