Левски отпадна от Хамрун Спартанс в третия квалификационен кръг на

...
Левски отпадна от Хамрун Спартанс в третия квалификационен кръг на
Коментари Харесай

Кои са златните кокошки“ на Герена?

Левски отпадна от Хамрун Спартанс в третия квалификационен кръг на Лига на конференциите и пропусна шанса да се изправи против Партизан Белград в плейофа за влизане в груповата фаза на шампионата. Но не опцията да премерят сили със сръбския гранд е огромното страдание на " сините ", а изпускането на огромни доходи от тези конфликти. Столичани няма да се възползват от по-високи суми от наградния фонд на УЕФА и още веднъж да бъде разпродаден стадион " Георги Аспарухов " за мач от евротурнирите.

Клубът не е в цветущо финансово положение и това се знае от всеки, а от управлението непрекъснато припомнят за това. " Сините " имат да погасяват сериозен дълг към Национална агенция за приходите и до края на календарната година би трябвало да вкарат в сметката на приходната организация към 2 милиона лв., след което да предоговорят още 4 пъти по толкоз.

Как може да се стигне до свежи доходи в празната каса на клуба? Най-лесният отговор е - посредством продажба на футболисти. Треньорът на Левски Станимир Стоилов показа след отпадането от малтийския клуб, че до подобен ход е все по-вероятно да се стигне. " Този въпрос също ще стои на дневен ред, в случай че няма други средства, с които да се покриват настоящи отговорности и задължения. Нормално е да прибегнем и към продажби. Направихме почти тим, само че имаме отговорности, които непрекъснато чистим. Клубът генерира огромни доходи, само че те не са задоволителни ", съобщи Мъри. Да, Левски сглоби боеспособен отбор, а към този момент запитвания към играчите от разнообразни задгранични тимове не липсват. Кои са " златните кокошки " за сините? От кои играчи клубът може да записва съществени суми от продажби?
 Титуляр на Левски с надъхващо обръщение към
Титуляр на Левски с надъхващо обръщение към " сините "

След тежкото отпадане от Хамрун

Първият футболист работи в сърцето на защитата. Това е Ноа Сонко Сундоберг. Националът на Гамбия дойде на " Герена " като първото зимно попълнение през предишния сезон със свободен трансфер от шведския Йостерсунд. Той небрежно си извоюва титулярно място и съотборниците му го назовават Професора поради способността му да предугажда обстановките и да лишава топката бързо от противниковите играчи. Интерес към централния защитник имаше от първокласен турски клуб, който предложи към 700 000 евро на " сините ", само че управлението отхвърли тази оферта, заявявайки, че ще се раздели със Сундберг за над 1 милион от европейската валута. От него Левски ще е на сериозна облага, защото бе притеглен без трансферна сума и не получава най-високото заплащане в клуба. Неговият контракт със сините е до лятото на 2024 година.

Вторият, който може да генерира съществени доходи при произлязъл трансфер, е сътрудника на Ноа Сонко Сундберг в отбрана - Хосе Кордоба. Панамецът дойде чартърен на " Герена " от Етър през предходната есен, получавайки заплата от 2000 лв. на месец. По-късно през акцията сините откупиха правата му, като заплатиха към 50 000 евро за него на панамския му клуб, след което и възнаграждението му бе Вдигнато на 11 хиляди лв.. Снажният защитник се трансформира в съществена фигура за Левски и сериозен интерес към него има от ПАОК, унгарския първенец Ференцварош и испански отбори. Гръцкият гранд бе впечатлен от представянето му по време на дуелите със столичани и сега Разван Луческу следи под лупа изявите му със синия екип. Левски желае и за панамския национал сума, надхвърляща 1 милион евро. Лудогорец е един от клубовете, отправили импровизирано питане за играча. По този метод на " Герена " ще генерират сериозна облага от вложените 50 000 евро и заплатите в този интервал на Кордоба. Контрактът на бранителя е до 2025 година.

Друг от конвертируемите футболисти на Левски е Уелтън. Бразилецът също пристигна през зимата и за него бяха платени към 100 000 евро на Ботафого ПБ. Крилото е съществена движеща мощ за офанзивата на сините и към този момент на " Герена " получиха запитвания за него. Сериозен интерес към 25-годишния футболист има от ПАОК, както и от турски клубове. Левски към този момент отхвърли една оферта от югоизточната ни съседка, а желанието на сините е и за него да получат над 1 милион от европейската валута. Уелтън има контракт със сините за още 2,5 години и столичани ще генерират добра облага от продажбата му.

За момента сериозен интерес към други футболисти на Левски няма, само че не е изключено до края на есенния полусезон някой да е вдигнал неколкократно цената си, както направиха множеството от футболистите напролет.

При продажба на един от тримата изброени сините ще бъдат съществено отслабени, само че непрекъснато Станимир Стоилов повтаря, че задачата е клубът да бъде избавен и че няма терзанията да залага и на юноши. Мъри построи боеспособен отбор, който накара почитателите още веднъж да мечтаят и да гледат към по-светло бъдеще. Играчите, които бяха привлечени, влязоха в сърцата на последователите, а в този момент могат да оказват помощ и на клуба със съществени прехвърляния в чужбина. Прозорецът затваря на 31 август и дотогава на " Герена " може да има динамични процеси. Но едно е несъмнено, сините няма да трансформират тактиката си даже и при продажба на някои от звездите си, а Станимир Стоилов към този момент е подготвен с решения при липса на основен за отбора футболист.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР