Левски отново победи Шкупи, този път с 1:0, с бляскав

...
Левски отново победи Шкупи, този път с 1:0, с бляскав
Коментари Харесай

С бляскав гол на Марин Петков Левски отново победи Шкупи

" Левски " още веднъж победи " Шкупи ", този път с 1:0, с блестящ гол на Марин Петков от отдалечен удар в края на мача пред цялостния стадион " Георги Аспарухов ". Така с общ реузлтат 3:0 в двата мача " сините " не престават напред в третия кръг на Лигата на конференциите, като следащият противник е " Апоел Беер Шева " от Израел.

" Левски " подходи прагматично, откакто водеше с 2:0 от първия мач в Скопие. " Сините " бяха по-активния тим на терена, само че действително нямаха чисти голови положения. Малко преди Петков да вкара фамозния си гол " Шкупи " имаше две чисти положения, при които техен нападател излезе на два пъти самичък против вратаря Пламен Андреев, който обаче съумя да избави и в двата случая.

Първото състояние бе за " сините ", които и в реванша играха с жълти фланелки поради проблеми с екипите на македонците. В четвъртата минута Жереми Петрис насочи мощен удар отдясно, вратарят Илязи боксира топката, само че тя попадне при Джавад Ел Джемил, който с левия крайник стреля покрай левият дирек. Малко по-късно удар с глава на Рикардиньо се удари в рамото на македонски бранител.

В 19-ата минута Ел Джемили се измъкна отляво и стреля, само че в последния миг ударът му бе блокиран в корнер. След осъществяването му изстрел на Хосе Кордоба с глава мина високо над напречната греда.

В 43-ата минута пробив на Уелтън бе спрян в последния миг от Воша, който мазета топката в корнер.

" Левски " имаше преимущество през първото полувреме, като домакините бяха задоволително нападателни при отнемането на топката от противника, само че бъркаха доста при последния пас.  

В началото на втората част Левски предложи да е по-активният тим, без да стига до чисти положения за гол. Десет минута след почивката треньорът на домакините Николай Костов пусна в игра на терена Марин Петков и Илиян Стефанов на местата на бразилците Роналдо и Рикардиньо.

След час игра Ел Джамили центрира от директен сбоводен удар, а Ван дер Каап стреля с глава над вратата, само че в тази обстановка бе отсъдена засада.

Петнадесет минути преди края на срещата основният арбитър Лионел Чуди се прибра в съблекалнята поради физически проблеми и мачът бе пресечен за към 3 минути. Той не можа да довърши мача и го размени четвъртият рефер Лукас Фендрих.

До края на мача Левски се опита да играе на несъмнено в отбрана, само че доста бъркаше в предни позиции и по този начин и не съумя да зарадва изцяло почитателите си.

В последните минути " Шкупи " реализира напън, като вратарят Пламен Андреев избави два удара на Реналдо Сифъс с крайник и тяло, а два удара на македонците минаха над вратата.

В последните секунди Марин Петков, който през уикенда изигра своя мач №100 за " сините ", донесе скъпата победа на тима с компактен удар отвън наказателното поле.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР