Левски отново е обект на разследване от Дисциплинарната комисия към

...
Левски отново е обект на разследване от Дисциплинарната комисия към
Коментари Харесай

УЕФА разследва "Левски" заради знаме

" Левски " още веднъж е обект на следствие от Дисциплинарната комисия към УЕФА. Това разкриха " сините " в формалната си страница. Причината е, че агитката е издигнала знаме със неразрешен знак по време на успеха с 2:0 в първия мач от първия прелиминарен кръг на Лига Европа против " Ружомберок ".

Въпреки солидното полицейско наличие и щателното претършуване на гостуващите почитатели, на трибуните въпреки всичко e имало байрак със неразрешен знак. Според член 14 от Дисциплинарния устав на УЕФА, това са всички знаци, които приканват за дискриминация въз основата на цвят на кожата, раса, вяра, принадлежност към етническа група, пол и полова ориентировка.

Наказанието за сходно действие е отчасти затваряне на стадиона. При наново нарушение глобата е мач без аудитория и санкция от 50 000 евро.

" Левски " ще се изправи в реванш против " Ружомберок " на 18 юли на стадион " Георги Аспарухов ". На трибуните обаче няма да има почитатели, защото през предишния сезон УЕФА наказа отбора за невъздържано държание на публиката при отпадането то " Вадуц ".
" Левски " се отхвърли от видеостената поради боязън от ексцесии "Сините " изтърпяват наказване и ще бъдат без аудитория против "Ружомберок "
Разследването накара управлението да не издига видео стена пред бранш " А " на стадиона, където почитателите можеха да гледат срещата, защото се бои да няма ексцесии, които да повлияят.

На трибуните ще бъдат допускани единствено проведени групи от деца.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР