Левски очаква приходи от около 1 400 000 лева от

...
Левски очаква приходи от около 1 400 000 лева от
Коментари Харесай

Левски очаква приходи от около 1 400 000 лева от мачовете с ПАОК

Левски чака доходи от към 1 400 000 лв. от присъединяване си във втория прелиминарен кръг на Лига на конференциите, оповестява Gong.bg. Съперник на „ сините” е гръцкият гранд ПАОК, като първата среща сред двата тима е на 21 юли, четвъртък, от 20:00 часа на „ Герена”, а реваншът на „ Тумба” седмица по-късно.

Самото присъединяване на столичния гранд във втория кръг на шампионата ще донесе в касата на клуба 450 хиляди евро от УЕФА. Клубът ще получи още към 100 хиляди евро като дивиденти от централата в края на шампионата.

Стадион „ Георги Аспарухов” предстоящо ще бъде разпродаден за семейството на ПАОК. Въпреки наказването, което Левски има, за затваряне на бранш с най-малко 3000 места, предстоящите доходи от продажба на билети и продукти за срещата в четвъртък е към 300 000 лв..

Така грубите сметки демонстрират, че тимът на Станимир Стоилов ще се причисли към почитателите и спонсора, като вкара в касата на клуба близо 1 400 000 лв. от присъединяване си единствено във втория прелиминарен кръг на Лига на конференциите. В тази сума не са включени парите, които клубът ще генерира от ТВ права. При премахване на ПАОК приходите на Левски ще са още по-внушителни.

Неслучайно Мъри изрази мнение, че желае „ сините” да започват присъединяване си в шампионата още от първия кръг, което с вероятно премахване на противник би донесло още повече средства на клуба.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР