Левски обърна Черно море с 2:1 в мач от 33-тия

...
Левски обърна Черно море с 2:1 в мач от 33-тия
Коментари Харесай

Левски бетонира евробараж със Славия

Левски обърна Черно море с 2:1 в мач от 33-тия кръг на efbet Лига и си обезпечи най-малко бараж за място в евротурнирите. " Сините " имат 61 т. и се изравниха с ЦСКА 1948, който нощес одобри първенеца Лудогорец. Те обаче остават зад " алените " поради директните дуели, приключили със загуба и 2 равни. Варненци изостанаха със 7 т. два кръга преди края на шампионата и не могат да вземат участие в борбата за четвъртото място. 
Бразилецът Рикардиньо (17 и 71) беше героят за " сините " в мача, откакто сънародникът му Матеус Машадо (12) простреля капитана на домакините Пламен Андреев след мълниеносна композиция, подхваната от някогашния левскар Даниел Димов. Той лиши топката на границата на наказателното поле от Филип Кръстев.
Варненци пропиляха отлични благоприятни условия пред вратата на Андреев, а в добавеното време той удържа трите точки, спасявайки шут на Атанас Илиев от фаул.
Бързото равнене бе плод на ювелирна бразилска акция, подхваната от Цунами, минала през Уелтон и приключена от Рикардиньо. Скоро по-късно " сините " имаха искания за дузпа, откакто при контраофанзива Роналдо и Рикардиньо паднаха в наказателното поле на гостите, само че топ реферът Георги Кабаков не видя нарушавания.
В добавеното време на първата част Ивелин Попов пропусна да направи цялостен обрата. След пробив на Уелтон отляво и подаване по земя към дузпата, ветеранът не шутира мощно и Иван Дюлгеров мазета с крайник.
" Моряците " се разминаха с автогол на Васил Панайотов(61), избил шут на Уелтон, като топката мина рисково близо край вратата на Дюлгеров. Грешка на Филип Кръстев в центъра разреши на Мазир Сула (64) да му отнеме топката и да пусне към Едгар Пашеко, който обаче шутира неопределено. Машадо пък пропусна топката за Алекс Фернандес (69), който стреля над гредата. При меле пред вратата на " моряците " Рикардиньо с глава трансферира отбраната и откри мрежата. Така Левски е сигурен за евробаража с осигурилия си 7-ото място Славия. В постоянния сезон обаче " сините " изгубиха и двата мача с " белите ".
Бразилецът Рикардиньо е най-хубавият изпълнител за Левски през сезона с 9 гола. В 109-годишната история на " сините " единствено едно зимно попълнение има повече попадения от Рикардиньо. Петър Александров, откакто мина от Славия и игра дълго време в Швейцария, където съумя да стане и първенец с Аарау, напролет на 1994 година пристигна в Левски и вкара 10 гола за шампионата, с цел да завоюва купа и със " сините ". 
Рикардиньо дели втората позиция с сегашния президент на Левски Наско Сираков, който през зимата на 1993 година се завърна на " Герена " от френския Ланс, а след това направи мощен тандем в офанзивата с Пламен Гетов и двамата изведоха Левски до купата под управлението на Иван Вутов.
Сръбският старши треньор на ЦСКА Саша Илич призна, че е посъветвал сънародника си Саво Милошевич да одобри офертата на Левски поради близкия нрав на футболистите в прилежащите страни.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР