Левски няма да има нов собственик. Дългоочакваната от сините“ фенове

...
Левски няма да има нов собственик. Дългоочакваната от сините“ фенове
Коментари Харесай

Левски няма да има нов собственик, Драган Шолак се отказа от сделката

Левски няма да има нов притежател. Дългоочакваната от „ сините “ почитатели договорка с Юнайтед груп се провали.

Това стана ясно от обществено изказване на Драган Шолак , който е създател и ръководител на Надзорния съвет на компанията кандидат-купувач. Като главен проблем той показва големите задължения, които имат от вековния клуб.

Шолак насочва специфични благодарности към министъра на младежта и спорта Весела Лечева за поддръжката в месеците на изследване. Припомняме, че сръбският предприемач имаше редица срещи в България, измежду които и с президента Румен Радев.

Ето и целия текст, изпратен до медиите, без редакторска интервенция:

Снимка: vivacom.bg

Във връзка с огромния публичен интерес към евентуалната договорка сред United Group и/или Sport Republic, обвързвана със собствеността на ФК „ Левски “, бих желал да ви осведомявам, че договарянията за придобиване на клуба приключиха несполучливо.

Положихме съществени старания и приложихме цялата си професионална експертиза, с цел да преструктурираме главно задълженията на ФК „ Левски “ и да развием постоянен бизнес модел, който да подсигурява резистентен триумф на клуба – както чакат многочислените поддръжници и почитатели на ФК „ Левски “ в България. За страдание не постихнахме триумф.

Бих желал да изразя специфичната си признателност към министъра на младежта и спорта госпожа Весела Лечева и българските институции за поддръжката и ангажираността им по време на целия развой.

Драган Шолак

Основател и ръководител на Надзорния съвет на United Group

Водещ вложител в Sport Republic

Юнайтед груп държи акциите на телекомуникационната компания Виваком. Освен това има и собствеността на футболен клуб Саутхемптън от британската Висша лига. За интерес към 26-кратния първенец на България се заприказва в края на месец месец май предходната година. Юнайтед Груп призна няколко месеца по-късно. През това време те направиха одит на „ синия “ клуб, организираха срещи с разнообразни институции, а една от главните тематики беше концесията на стадион Георги Аспарухов.

Към момента главен мажоритарен притежател на ПФК Левски е клубната легенда Наско Сираков.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР