Левски не успя да спечели гостуването си на ФК ЦСКА

...
Левски не успя да спечели гостуването си на ФК ЦСКА
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 и Левски не си вкараха, спорна ситуация беляза двубоя

Левски не съумя да завоюва гостуването си на ФК ЦСКА 1948 в последния мач от програмата на 19-ия кръг в efbet Лига.

Двубоят на националния стадион " Васил Левски " приключи без да бъдат маркирани голове.

" Сините " преследваха наложителна победа след равенството 0:0 против последния Етър в предишния кръг. Играчите на Красимир Балъков пък изгубиха от Монтана и все още са на 6-ото място в класирането.

Днес обаче попадения нямаше. В първия мач през есента, Левски победи ФК ЦСКА 1948 с 3:0.

В края на мача реферът Никола Попов провокира недоволството и на двата тима, като в началото даде сигнал за дузпа против Митков, а по-късно му подвигна жълт картон за симулация.

Едно чисто състояние за отбелязване на гол. Това беше равносметката след края на първото полувреме на последната среща от програмата на кръга.

Двубоят стартира с мощен напън на " сините ", които постановяваха дълбока преса, чак до наказателното поле на съперниците си.

Този метод обаче бързо изразходи силата на състезателите на отбора, като след 17-ата минута те започнаха да се връщат в личното си поле за продължителни интервали от време.

Акциите на ФК ЦСКА 1948 зачестиха и последователно играчите в червени екипи започнаха да " поглеждат към пеналта " на противника.

Русев и Шопов бяха главните движещи сили в предни позиции, като опитваха да зареждат съотборниците си с точни подавания.

В 32-ата минута Топузов беше изведен очи в очи с Микулич, само че вратарят на " сините " избави удара му. Това беше и най-чистото състояние в мача.

Някои от чужденците в редиците на Левски изглеждаха тромави, мудни и бързо губеха притежанието на топката. Те опитваха бързо да се разделят с нея, даже и подаванията им да не намираха съотборници. Това водеше до ненадейно предимство за ФК ЦСКА 1948 и създаваше предпоставки за бързи контраатаки.

Така или другояче попадения през първата част от срещата не бяха маркирани.

Първият удар към вратата на ФК ЦСКА 1948 пристигна след 58 минути игра. Отправи го Тома Даске, само че топката мина доста надалеч над вратата.

Последва нова акция за " сините ", която докара до два следващи ъглови удара.

Робърта бе изведен чудесно зад бранителите на противника, само че се оказа в състояние на засада, а малко по-късно и Димитров имаше опция, само че изстрелът му се спря в тялото на защитник.

Така " сините " несъмнено се разбудиха, само че не успяваха да притеснят Наумов.

Състезателите на ФК ЦСКА 1948 пък понижиха темпото и зачакаха идеална опция за контрадействия. Такава пристигна малко преди края на мача, когато центриране от статично състояние откри Русев, който обаче стреля в обсега на вратаря.

Чочев шутира около вратата, а малко по-късно и Шопов имаше опция да се разпише. Гол обаче по този начин и не беше маркиран.

Десет минути преди края пристигна и най-спорната обстановка в мача. Митков нахлу в наказателното поле на Левски и падна на тревата, след прикосновение с Микулич. Първоначално реферът уточни към бялата точка, само че по-късно подвигна жълт картон на Митков за симулация.

Стигна се до конфликти сред състезателите на двата отбора, само че без съществени последици.

Това беше и най-интересния миг от целия конфликт, който не сервира предстоящото шоу на почитателите пред телевизионните екрани и приключи без голове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР