Левски най-после обяви първи нови попълнения, като това стана едва

...
Левски най-после обяви първи нови попълнения, като това стана едва
Коментари Харесай

Новият шеф в "Левски" доведе вратар и защитник

" Левски " най-сетне разгласи първи нови попълнения, като това стана едвам часове преди тръгването за летния лагер в Австрия. Това са вратарят Милан Миятович и защитникът Янис Каргас, които са били доведени от новия състезателен шеф Ивайло Петков.

Миятович, който другия месец ще навърши 32 година, има 6 мача за националния тим на Черна гора. Неговият контракт с " Левски " е за 1+1 години, а той ще е конкуренция на Николай Михайлов за титулярното място. В последните два сезона Миятович игра за черногорския " Будучност " (Подгорица), с който завоюва купата на страната. Преди това е носил екипите на още три отбора в родината си - " Бокел ", " Дечич " и " Рудар ", както и на иранските " Мес Керман " и " Зоб Ахан ".

24-годишният Каргас пък подписа за 3 години. За последно той е играл за " Пас Янина ", а преди този момент носи екипа на беларуския " Динамо " (Брест). В кариерата си Каргас е играл още за гръцките " Кавала ", " Фостирас ", " Панахайки ", " Платаниас " и " Паниониос ". 

Треньорът на " Левски " Петър Хубчев разгласи, че чака в отбора да дойдат още трима-четирима нови футболисти. " От няколко дни се водят интензивни диалози. Не единствено с двамата, които към този момент пристигнаха, само че и с още 4-5 индивида, тъй че бе планувано да се усили групата. Надяваме се, че ще има най-малко трима-четирима нови до началото на сезона. Всичко е въпрос на договаряния, разговаряли сме с доста хора. Очакваме атакуващи футболисти. Възможно е да вземем и българи ", заяви Хубчев.

Именно той разкри, че Ивайло Петков е работил по двата прехвърлянето. " Той е млад и упорит човек. Свърши много работа за тези три дни, откогато е тук. Оформи някои неща, които съпътстваха тези прехвърляния ", сподели Хубчев.

" Левски " обаче се раздели с още един футболист - вратарят Николай Кръстев самичък е изискал да напусне. Няколко дни преди този момент " сините " останаха и без различен вратар - Александър Любенов. " Истината е, че Кръстев пристигна оня ден при нас и е решил да поеме по нов път. Ние искахме да го задържим. Казахме му го непосредствено в очите, само че той предяви някакви други свои стремежи. Пожела да стартира на чисто ", сподели Хубчев, който не изключва клубът да се раздели с още играчи.

Вчера " сините " имаха неприятния шанс да не съумеят да заминат в точния момент за лагера си в Австрия. Полетът от София за Мюнхен, с който трябваше да пътуват, бе анулиран, а отборът бе откаран в хотел, където да изчака по-късен полет. В Австрия " Левски " ще остане до 2 юли и ще изиграе 4 контроли: против " Ред Бул Бразил " (23 юни), " Зенит " (Санкт Петербург, 25-и), " Тюркгюджю-Атаспор " (Мюнхен, 1 юли) и " Йънг Бойс " (2-и). 

С отбора е и Холмар Ейолфсон, който дълго време отсъстваше поради травма. " Чаках този миг седем месеца - да се завърна на терена и да съм в " Левски ". Първата седмица имахме доста бягане. Ще бъде забавно в Австрия с новия треньор. От една седмица сме дружно с Петър Хубчев, само че нещата наподобяват доста добре. Очаквам да изградим основа с новия бранител и да не позволяваме голове. До месец и половина чакам да съм изцяло подготвен и да се завърна на терена ", сподели исландският национал.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР