Левски научи съперника си във втория предварителен кръг за Лигата

...
Левски научи съперника си във втория предварителен кръг за Лигата
Коментари Харесай

Без фенове в сектор Б за битката с ПАОК, сините имат наказание от УЕФА

Левски научи противника си във втория прелиминарен кръг за Лигата на конференциите, а това е ПАОК. Балканското дерби съставлява огромен интерес измежду почитателите на двата тима, само че българският отбор ще би трябвало да одобри гърците в първата среща и да затвори най-малко един от бранша на стадиона си заради наказване от един от последните мачове на тима в Европа. През 2019-а година " сините " трябваше да играят две семейства - против Ружомберок и АЕК Ларнака, само че и двата мача Левски нямаше почитатели по трибуните заради ексцесии в миналата 2018-а година, когато отборът отпадна безславно от люксембургския Вадуц.

Тогава УЕФА наказа столичани за две срещи без аудитория, само че при визитата на Ружомберок делегатът на УЕФА разказа, че почитателите на българите са изпънали знаме, което не дава отговор на протоколите на европейската централа, след което тя задължи отборът в идващото домакинство да затвори цялостен собствен бранш, който е не по-малък от 3000 индивида. Именно поради това се чака бранш " Б " на " Георги Аспарухов " да бъде затворен за мача с гърците, който е в края на идващия месец.
 Това е ПАОК
Това е ПАОК

Първият мач е на 21 юли

Ето известието от уеб страницата на Левски през 2019-а година:

Уважаеми последователи,

Уведомяваме Ви, че Дисциплинарната комисия към Европейската футболна асоциация се произнесе по отношение на установените нарушавания на първата среща от първия прелиминарен кръг на Лига Европа " Ружомберок " - " Левски " на 11.07.2019 година в Словакия, като постанови следното:

1.За расистко държание в трибуната на гостуващия тим:

- Частично затваряне на стадиона за идващото домакинство на клуба от европейските шампионати - затваряне на сектор/сектори с не по-малко от 3000 седящи места.

- Поставяне на банер на УЕФА " #EqualGame " на сектора/секторите, които ще бъдат затворени по време на идващото домакинство на клуба от европейските шампионати.

2. За получени 5 или повече картона по време на срещата с " Ружомберок " на 11.07.2019 година - санкция в размер на 4500 евро.

Защитата на клуба пред Дисциплинарната комисия на УЕФА бе водена от изпълнителния шеф на клуба Павел Колев и юрист Ивайло Ивков. Благодарение на тяхната работа ПФК " Левски " получи допустимо най-лекото наказване за нарушаването, което е рецидив за клуба пред Европейската футболна асоциация.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР