Левски надви Ботев Пловдив с 2:0 във вълнуваща среща от

...
Левски надви Ботев Пловдив с 2:0 във вълнуваща среща от
Коментари Харесай

Левски надви Ботев Пловдив с 2:0 в мач с безредици и нерви

Левски надделя Ботев Пловдив с 2:0 във вълнуваща среща от Първа лига на България, играна на стадион "Георги Аспарухов "

"Сините " си взеха решение задачата още през първото полувреме, когато в границите на 25 минути се разписаха Филип Кръстев от дузпа и Ноа Сонко Сундберг, съобщи

Като цяло момчетата на Станимир Стоилов имаха игрово преимущество, което се показваше както във връзка с отправените удари (17:10), по този начин и в притежанието (60%) на топката. Пловдивчани имаха добра опция след паузата, само че бяха спрени от гредата.

Така Левски редуцира на половина преднината на "канарчетата " на третото място в българската футболна efbet Лига. Три кръга преди края на сезона тимът на Станимир Стоилов изостава с три точки от пловдивчаните в борба за квота в Лигата на конференциите.

Не липсваха и грозни подиуми по трибуните, провокирани от напрежение сред двете агитки.

Възпитаниците на Станимир Стоилов поведоха в 11-та минута, когато основният арбитър Георги Димитров уточни бялата точка след консултация с ВАР поради игра с ръка на Дилан Мертенс в наказателното поле на „ канарчетата “.

Зад топката застана Филип Кръстев, който прати Георги Аргилашки в противоположния ъгъл и даде преднина на столичани, които още веднъж се радваха на сериозна поддръжка от правилните си последователи по трибуните. Ботев опита да се върне в мача, само че Николай Михайлов бе на мястото си и не позволи попадение в своята врата.

Началото на втората част се позабави с няколко минути, откакто на почивката се стигна до ексцесии. Част от почитателите на „ сините “ се насочиха към бранш Г, където бяха настанени ентусиастите на гостите. Те пробиха кордона на полицията, само че чиновниците на реда овладяха обстановката. Един от униформените пострада и беше изнесен на носилка и откаран в болница. Напрежението ескалира, откакто още в самото начало полетяха сигнални ракети сред секторите А и Г.

С успеха Левски е към този момент на три пункта от днешния противник в борбата за третото място. За „ сините “, които играят с безконечния противник ЦСКА във финала на Купата на България на 15 май, следва аудиенция на петия Черно море, до момента в който Ботев е хазаин на първенеца Лудогорец.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР