Левски Лукойл спечели драматично дербито с лидера Рилски спортист в

...
Левски Лукойл спечели драматично дербито с лидера Рилски спортист в
Коментари Харесай

"Левски Лукойл" обърна драматично лидера "Рилски спортист"

" Левски Лукойл " завоюва трагично дербито с водача " Рилски състезател " в Самоков от 16-ия кръг на Националната баскетболна лига за мъже.

Възпитаниците на Константин Папазов стигнаха до сложен триумф единствено с точка разлика - 73:72 точки (24:19, 16:17, 13:21, 20:15).

За " Рилски състезател " това е четвърто проваляне от 15 мача. Тимът остава отпред в класирането с 26 точки, а " Левски Лукойл " е на втора позиция с 24 точки, само че и с мач по-малко.

Двата състава ще се срещнат още веднъж във вторник в мач от Балканската лига в София.

Гостите завоюваха първата част с 24:19, а на почивката имаха задатък от 40:36. Домакините стигнаха до поврат след мощна трета четвърт и преди финалните 10 минути водеха с 57:53.

Отборът на " Левски Лукойл " стартира със серия от 6 безответно точки и още веднъж излезе напред в резултата - 59:57, след което се игра панер за панер.

Драмата настъпи в последната минута. Божидар Аврамов вкара от далечна отдалеченост за 72:72 43 секунди преди сирената.

За домакините Златин Георгиев пропусна тройка, а в ответната офанзива за " сините " Станимир Маринов не съумя да вкара панер. След това Маринов осъществя единствено един углавен удар, а в последната офанзива играчите на " Рилски състезател " не съумяха да вкарат и по този начин " Левски Лукойл " стигна до триумфа.

За спечелилите се отличиха Станимир Маринов с 18 точки и 6 асистенции, Божидар Аврамов с 16 точки и Павлин Иванов с 12 точки.

За домакините най-резултатен беше Травис Тейлър с 14 точки. Златин Георгиев добави 13 точки и 8 битки, с 11 точки приключи Дерек Райт, а 10 осъществя Йордан Бозов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР