Левски Лукойл призова БФБ и нейният президент Георги Глушков да

...
Левски Лукойл призова БФБ и нейният президент Георги Глушков да
Коментари Харесай

Левски Лукойл призова БФБ и Глушков да поемат отговорност за състоянието на баскетбола в България

Левски Лукойл прикани БФБ и нейният президент Георги Глушков " да поемат своята отговорност за положението и проблемите на баскетбола " в България. Шампионите също по този начин пожелаха " да бъде планувана среща с управленията на елитните клубове в страната, с цел да се инициира прям диалог за проблемите на баскетбола у нас ".

" Отшумяха страстите от неотдавна завършилото състезание, в което участниците от Елитната група за мъже потвърдиха, че макар всички компликации, българският баскетбол може да разчита на качествени и виновни играчи. Наред с насладата от справедливо извоюваната купа, БК Левски Лукойл поздравява всички тимове от финалната четворка и изключително играчите на Балкан-Ботевград за показаната класа и професионализъм и пожелава на националния тим по баскетбол за мъже триумф в идните виновни мачове.

Време е обаче да обърнем внимание и на отрицателните трендове, които се откроиха в границите на завършилия шампионат:

- Съдийството - редица мачове от постоянния сезон и плейофите бяха белязани от противоречиви съдийски решения, в това число такива, предопределили крайния излаз от срещите.
- Груби нарушавания на правилника в залите - допускане на аудитория до терена и съдийската маса; прояви на треньорски напън и обиди към рефери и противникови отбори; провокации към и сред агитки; случаи на съществуване на невъзможна за игра конюнктура.
- Липса на целенасочена и поредна работа с клубовете, липса на надзор върху техните бюджети, администриране, работа с подрастващите и почитателите и други

Отговорността за всички тези негативи се носи директно от управлението на Националната баскетболна лига. Натоварена с функционалностите да провежда и управлява всички действия към шампионата на Елитната група по баскетбол за мъже, НБЛ по този начин и не съумя да извърши главната си цел - да увеличи интереса на публиката към баскетбола, да притегли спонсори и да върне най-интелигентния спорт на заслуженото му място измежду най-предпочитаните у нас.

Вместо да усилва привлечените средства от телевизионни права и спонсори, през този сезон НБЛ пълнеше бюджета си най-вече с санкции и санкции. В последната среща от финалния плейоф, Лигата не съумя даже да обезпечи ексклузивитета на Българска национална телевизия, допускайки нарушение на подписания с малкия екран контракт, с което заплаши наличието на идващия баскетболен сезон в тв-ефира.

При състояние, че Националната баскетболна лига като конструкция с нищо не способства за развиването на професионалния баскетбол, не виждаме нито една причина тя да продължи да съществува.

Призоваваме Българската федерация по баскетбол и персонално нейният президент Георги Глушков да поеме своята отговорност за положението и проблемите на най-интелигентния спорт.

Би било добре в най-скоро време да бъде планувана среща с управленията на елитните клубове в страната, с цел да се инициира прям диалог за проблемите на баскетбола у нас ", сподели той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР