Левски Лукойл претърпя една от най-тежките си загуби в последните

...
Левски Лукойл претърпя една от най-тежките си загуби в последните
Коментари Харесай

Папазов: За първи път Левски е с толкова къса скамейка

Левски Лукойл претърпя една от най-тежките си загуби в последните години, откакто отстъпи с 18 точки на Черноморец в Бургас - 93:75. След мача наставникът на столичани Константин Папазов подчертава върху физическото положение и неналичието на сила на тима си, който разчиташе на единствено шестима баскетболисти през съвсем целия мач.

" Имаше забележима разлика във физическото положение на двата тима. Това е главната причина за загубата. Тук няма място за оправдания, само че е реалност, че това ни се отразява. В хода на мача Тайрън получаваше крампи и някаква травма, която беше възобновена. Но, всички тези неща не могат да се мерят с очевидната разлика в неналичието на сила. Ние дойдохме още през вчерашния ден и подходихме оптимално професионално. Възстановяването в този темп е доста тежко. Играем очестена стратегия, в каквато са и другите тимове. За първи път обаче Левски е с толкоз къса пейка и с толкоз доста млади играчи в подготвителния развой.

След четири дни ни чака нов мач. В нашето състезание всеки може да победи всеки, само Рилски състезател държи непрекъснато равнище. Според мен играчите в България не са подготвени на този темп, само че в името да бъде избавено шампионата ние взехме това решение. Със сигурност няма да чуете думата " подценяване " от мен за този мач. Ние знахме какво ни следва още от мача с Ямбол. Знаехме, че Черноморец изригва и избухва. Отборът на Левски от дълго време не е завършвал с 28 точки за едно полувреме. Те обаче имат доста положително нахлуване и доста добра транзиция, която води до резултат. Опитахме се, ние бяхме задължени да спечелим второто полувреме поради самите себе си. 25 точки бяха нереално доста.

Надяваме се Бразелтън да е получил единствено крампи. И Асен Великов, и Йордан Минчев няма да бъдат подготвени за идващия месец. Имаме още три мача, които ще приключим с този състав ", сподели Папазов след мача.
Снимки: Марин Маринов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР